Ștefan Bănică și-a pus copiii la punct: „Nu-mi plac copiii de bani gata”. Ce i-a învățat artistul pe Violeta și pe Radu Ștefan

Data publicării:
Ștefan Bănică, lecție pentru copiii săi
Descriere foto: Ștefan Bănică, lecție pentru copiii săi

Ștefan Bănică nu vrea să-și răsfețe copiii și spune că a încercat să le explice că bani nu cresc în copaci și că trebuie să muncească. 

Ștefan Bănică are trei copii: Radu Ștefan, din prima căsnicie. Violeta, fiica pe care o are din căsnicia cu Andreea Marin și micuțul Alexandru, mezinul familiei, fiul pe care îl are cu Lavinia Pîrva. 

Ștefan Bănică: „Banii nu cresc în copaci”

Ștefan Bănică se bucură de succes pe plan financiar, însă spune că nu își dorește să-și transforme copiii în „copii de bani gata”, astfel că le-a impus niște reguli. La răndul său fiul unei celebrități, Ștefan Bănică a călcat pe urmele tatălui său și și-a început cariera artistică din adolescență. Și-a câștigat banii singur și vrea ca și fii săi să învețe să facă asta. 


„Le-am explicat copiilor mei, de când erau mici, că banii nu cresc în copaci şi că tot ce au, material, se datorează muncii părinţilor lor. Şi atunci, atâta timp cât stăm împreună, până când vor fi majori, munca asta trebuie respectată. Că nu ni se cuvine nimic de la sine. Nu-mi plac copiii de bani gata, care apar pe reţelele sociale cu tot felul de maşini, ceasuri, haine de firmă dobândite de la părinţii lor şi care, de fapt, nu sunt ale lor, ci ale părinților. Şi atunci e clar că, nefiind muncite de ei, nu au cum să le aprecieze la valoarea reală. Dar sunt şi puști care reuşesc să facă asta pe banii lor, pe munca lor, ceea ce e cu totul altceva. Aceştia însă sunt mult mai puțini şi ei ar trebui să fie modele de urmat pentru puştime. Şi chiar dacă nu mi se pare vreo chestie să te făleşti cu ce ai, măcar aceştia din urmă au dreptul. Iar de aici, şi Radu Ştefan, şi Violeta pot trage propriile lor concluzii. Şi eu cred că au înţeles. Afacerea lui Radu Ştefan este alegerea lui, cred în abilităţile lui de antreprenor şi sper să aibă succes.”, a mărturisit Ștefan Bănică într-un interviu pentru revista viva.ro.

Cea mai importantă lecție pe care le-a dat-o copiilor săi

Artistul spune că a încercat să-și învețe copiii să fie uniți și să pună preț ăe valori importante, precum familia. Aceștia sunt extrem de apropiați de bunica lor, care le transmite aceleași lecții pe care le-a primit și Ștefan Bănică.

„Şi, așa cum m-a învăţat pe mine, îi învaţă şi pe ei, care o adoră, pur şi simplu. Şi atunci, prin mama mea, această idee de familie este şi mai puternică. Fiecare dintre copiii mei are drumul lui, iar eu voi fi acolo să-i sprijin atunci când au nevoie.
Radu Ştefan s-a desprins deja pe drumul lui. Violeta, deşi are 14 ani, ştie exact ce vrea să facă. Iar cu Alexandru am un sentiment care nu ştiu de unde vine, dar care îmi dă o siguranţă plăcută, că se va descurca în orice şi-ar propune.

Cred că nu înveţi foarte multe ascultând poveşti, indiferent că sunt ale părinţilor tăi sau ale altora, ci făcând, trecând prin experienţele proprii. Ca părinte, sunt dator să menţin un echilibru în drumul pe care şi l-a ales copilul, ca şi când aş fi cele două rotiţe ajutătoare de la prima bicicletă.

Copilul îşi alege singur direcţia. E foarte important să se simtă liber şi protejat, în acelaşi timp”, a mai spus vedeta pentru sursa citată anterior. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel