Ștefan Bănică și-a educat copiii cu strictețe: Nu-mi plac copiii de bani gata

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Ștefan Bănică, Instagram
Descriere foto: Sursa foto: Ștefan Bănică, Instagram

Ștefan Bănică a vorbit despre viața de tată și despre cele mai importante valori pe care le-a insuflat copiilor lui.

Ștefan Bănică este tată a trei copii, de vârste diferite. Bărbatul le-a impus încă de când erau mici cele mai importante valori, care să-i ajute mai târziu, în viața de adult. Artistul spune că întotdeauna i-a învățat să prețuiască banul, să fie uniți, dar și familiști. 

"Le-am insuflat ideea de familie, de unitate, faptul că multe lucruri se pot schimba în viaţa asta, dar mama, tata şi fraţii – niciodată. Mă bucur că toţi trei o iubesc nespus pe mama mea, pe bunica lor, care are o răbdare ieşită din comun şi un mod cald de a te face să înţelegi lucrurile, care la ea par clare şi simple. Şi, așa cum m-a învăţat pe mine, îi învaţă şi pe ei, care o adoră, pur şi simplu. Şi atunci, prin mama mea, această idee de familie este şi mai puternică.", a declarat Ștefan Bănică, potrivit viva.

Ștefan Bănică este foarte încrezător în copiii săi

"Fiecare dintre copiii mei are drumul lui, iar eu voi fi acolo să-i sprijin atunci când au nevoie. Radu Ştefan s-a desprins deja pe drumul lui. Violeta, deşi are 14 ani, ştie exact ce vrea să facă. Iar cu Alexandru am un sentiment care nu ştiu de unde vine, dar care îmi dă o siguranţă plăcută, că se va descurca în orice şi-ar propune. Cred că nu înveţi foarte multe ascultând poveşti, indiferent că sunt ale părinţilor tăi sau ale altora, ci făcând, trecând prin experienţele proprii. Ca părinte, sunt dator să menţin un echilibru în drumul pe care şi l-a ales copilul, ca şi când aş fi cele două rotiţe ajutătoare de la prima bicicletă. Copilul îşi alege singur direcţia. E foarte important să se simtă liber şi protejat, în acelaşi timp.", a mai spus el.

"Nu-mi plac copiii de bani gata"

Chiar dacă își susține copiii pe orice plan, artistul nu a fost niciodată de acord cu faptul de a le oferi tot ce vor, deși a avut o situația materială bună. Ștefan Bănică spune că i-a lăsat să muncească pentru lucrurile prețioase, pentru a ști să aibă grijă de ele și să nu ajungă ca majoritatea copiilor de bani gata.

"Le-am explicat copiilor mei, de când erau mici, că banii nu cresc în copaci şi că tot ce au, material, se datorează muncii părinţilor lor. Şi atunci, atâta timp cât stăm împreună, până când vor fi majori, munca asta trebuie respectată. Că nu ni se cuvine nimic de la sine. Nu-mi plac copiii de bani gata, care apar pe reţelele sociale cu tot felul de maşini, ceasuri, haine de firmă dobândite de la părinţii lor şi care, de fapt, nu sunt ale lor, ci ale părinților. Şi atunci e clar că, nefiind muncite de ei, nu au cum să le aprecieze la valoarea reală. Dar sunt şi puști care reuşesc să facă asta pe banii lor, pe munca lor, ceea ce e cu totul altceva.", a mai dezvăluit acesta.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel