Ștefan Bănică Senior ar fi împlinit astăzi 88 de ani. Ce fotografie emoționantă a postat fiul său în memoria regretatului actor

Data actualizării: | Data publicării:
Ștefan Bănică Jr și regretatul său tată, sursa foto Facebook
Descriere foto: Ștefan Bănică Jr și regretatul său tată, sursa foto Facebook

Ştefan Bănică Senior a fost unul dintre cei mai apreciați actori și cântăreți din România. Astăzi ar fi împlinit 88 de ani. 

Ștefan Bănică Senior ar fi împlinit astăzi vârsta de 88 de ani. Fiul său a postat pe pagina de Facebook o fotografie emoționantă în care apare alături de tatăl său: „Azi ar fi împlinit 88 de ani...”


Ștefan Bănică Senior a cucerit generații întregi și a fost unul dintre cei mai îndrăgiți artiști din România. Atât fiul, cât și nepotul i-au moștenit talentul și îi duc numele mai departe. 


Ștefan Bănică Sernior a absolvit Institutul de Teatru din Capitală în anul 1955, la clasa profesorului Alexandru Finţi a făcut figuraţie la teatrele bucureştene în timpul studenției. 


S-a născut în Bărăgan, într-o căsuţă micuță din târgul de pe malul Borcei. Localnicii i-au ridicat un bust în oraş, iar pe peretele casei în care s-a născut regretatul artist a fost amplasată o placă comemorativă. La Călăraşi se desfăşoară anual „Festivalul teatrelor de amatori Ştefan Bănică”, iar o stradă din cartierul Livada din oraş poartă numele marelui actor.


Ștefan Bănică Senior s-a stins din viață la vârsta de 62 de ani și a avut mari probleme de sănătate. A suferit trei infarcte, iar asta din cauza stresului. 


”Problemele lui de sănătate au fost tributul pe care l-a plătit pentru eforturile pe care le făcea, pentru credinţa pe care a avut-o în profesie”, spunea fiul său în urmă cu ceva timp. 

 

A jucat la Teatrul CFR – Giuleşti în piese ca “Băiat bun, dar cu lipsuri “ de Nicuţă Tănase, Escu şi Titanic Vals de Tudor Muşatescu, la Teatrul Regional Bucureşti. A jucat şi pe scena Teatrului Bulandra în rolul lui Iordache din „D-ale carnavalului” şi Pristanda din „O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale, în „Arsenic şi dantela veche” de J. Kasserling și multe altele. 

 

Printre filmele în care a jucat se numără: Cel mai iubit dintre pământeni (1993), Harababura (1990), De ce trag clopotele, Mitică? (1982), Singur printre prieteni (1979), Nea Mărin miliardar (1978), Cianura şi picatura de ploaie (1978), Septembrie (1978), Fair Play (1977), Păcală (1974), Proprietarii (1973), Brigada Diverse intră in acţiune (1970), Brigada Diverse in alertă (1971), Cîntecele mării (1970), Vin cicliştii (1968), Zile de vară (1968), Împuşcături pe portativ (1967), Tunelul (1967), Golgota (1966), Dincolo de barieră (1965).



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel