Ștefan Bănică Jr, dezvăluiri inedite despre relația cu tatăl său: „Era extrem de dur și extrem de tranșant”

Data publicării:
Descriere foto: Ștefan Bănică jr și Ștefan Bănică Senior, foto Facebook
Descriere foto: Descriere foto: Ștefan Bănică jr și Ștefan Bănică Senior, foto Facebook

Ștefan Bănică Jr a vorbit despre relația pe care a avut-o cu tatăl său.

Ștefan Bănică senior a fost unul dintre cei mai mari artiști ai României. S-a născut pe 11 noiembrie 1933, la  Călărași și s-a stins din viață pe 27 mai 1995, București. A fost actor de film si de teatru, dar a știut și cum să cucerească inimile românilor cu muzica sa. Recent, Ștefan Bănică Jr a făcut dezvăluiri neașteptate despre tatăl său.

Artistul a povestit că tatăl său, regretatul Ștefan Bănică, era dur cu el când venea vorba de profesie. 

Ștefan Bănică Jr: „Era extrem de dur și extrem de tranșant”

„Tata a avut un gen de atitudine pe care l-am înțeles mult mai târziu. Era extrem de dur și extrem de tranșant. Eu nici nu-i demonstram, având o timiditate excesivă în fața lui și el având o personalitate extrem de puternică și zicea că decât să te faci actor, mai bine te faci altceva”, a spus Ștefan Bănică Jr. în cadrul podcastului Fain&Simplu.

Ștefan Bănică Jr.: „Eu așa am fost crescut. Am crescut cu respectul”

Artistul a precizat că tatăl său era mai exigent din cauza faptului că privea altfel lumea tetrului. 

„Generația lui (a tatălui său, n.r.), el al terminat institutul în 1955, în 1956 a venit „Generația de aur”: George Constantin, Rebengic, Cozorici, o pleiadă, Silvia Popovici, Draga Olteanu, oho. O pleiadă întreagă de actori uriași și valori. El, făcând parte din generațiile care au schimbat teatrul românesc și filmul românesc, avea o anumită disciplină și o anumită implicare pe care rar o mai văd în ziua de astăzi. Eu așa am fost crescut. Am crescut cu respectul față de meserie și implicare”, a adăugat Ștefan Bănică.

„Din păcate, a prins doar un singur concert de-al meu”

Ștefan Bănică se bucură de o carieră de succes atât în televiziune, cât și pe plan muzical. Acest lucru nu este întâmplător, pentru că artistul a avut în familie un exemplu foarte bun de urmat, de la care a putut să se inspire și care l-a sfătuit la orice pas. Chiar dacă a apucat să participe doar o singură dată la concertul său, Ștefan Bănică spune că tatăl lui l-a susținut întodeauna și a fost foarte mândru de el.

"Atunci când am intrat la Institutul de Teatru a fost momentul în care tata şi-a dat seama că vreau să fac într-adevăr meseria asta. Nu m-a ajutat absolut deloc cu pregătirea pentru Institut şi, atunci când am fost admis, respectul lui a fost cu atât mai mare. Şi din momentul ăla a fost interesat de absolut tot ce făceam. Tata a apucat să mă vadă în premiere la teatru şi filme, în show-uri de televiziune.

Din păcate, a prins doar un singur concert de-al meu. Dar în timpul ăsta mi-a dat multe sfaturi, unele dintre ele s-au pliat perfect pe personalitatea mea. Ele veneau din experienţa lui, care era colosală, dar e important să vezi ce ţi se potriveşte, pentru că era experienţa lui, nu a mea. Aşa le spun şi eu copiilor mei: „Eu vă dau exemple din experienţa mea, iar voi luaţi de la mine ce credeţi că e bun pentru voi.", a declarat Ștefan Bănică, potrivit viva.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel