Ștefan Bănică Jr, dezvăluiri inedite despre cea mai mare teamă a tatălui său: „ Avea senzaţia că e vorba doar de un moft”

Data publicării:
Descriere foto: Ștefan Bănică jr și Ștefan Bănică Senior, foto Facebook
Descriere foto: Descriere foto: Ștefan Bănică jr și Ștefan Bănică Senior, foto Facebook

Ștefan Bănică Jr a vorbit desprea cea mai mare teamă a tatălui său. 

Ștefan Bănică senior a fost unul dintre cei mai mari artiști ai României. S-a născut pe 11 noiembrie 1933, la  Călărași și s-a stins din viață pe 27 mai 1995, București. A fost actor de film si de teatru, dar a știut și cum să cucerească inimile românilor cu muzica sa. Recent, Ștefan Bănică Jr a făcut dezvăluiri neașteptate despre tatăl său.

Într-un interviu recent, artistul a povestit care a fost cea mai mare teamă a tatălui său cu privire la el. 

Ștefan Bănică Jr: „ Îi era frică să nu clachez în această profesie”

Ştefan Bănică Jr. a povestit într-un interviu acordat ziarului „Weekend Adevărul” ce relație avea cu tatăl său, dar și cum a recționat acesta când i-a spus că vrea să îi calce pe urme și să devină actor. Artistul a povestit că părintele său se temea de faptul că acesta nu o să facă față în meseria de actor. 

Tatălui meu, probabil, îi era frică să nu clachez în această profesie, să nu fiu apăsat de renumele lui. Dar asta şi pentru că nici eu, la rândul meu, nu-i arătasem sau nu-i demonstrasem că-mi doresc cu adevărat să fiu actor. Şi atunci, cred că avea senzaţia că e vorba doar de un moft, aşa cum îi spun şi eu azi lui Radu Ştefan, să nu fie o formă fără conţinut”, a declarat Ştefan Bănică Jr. pentru sursa citată.

Ce l-a determinat pe Ştefan Bănică Senior să aibă încredere în fiul lui

Ștefan Bănică Jr. a mărturisit că această teamă a tatălui său i-a dispărut în momentul în care l-a văzut pe fiul său implicat în ceea ce face, dar și pasiunea cu care făcea totul. 

„Această frică i-a dispărut tatălui meu în momentul în care m-a văzut pasionat şi implicat în tot ceea ce făceam după ce am intrat la Institutul de Teatru. Astăzi îi înţeleg perfect teama, având, la rândul meu, copii. Dar undeva, înlăuntrul meu, de mic copil am ştiut sau am intuit că asta am să fac şi nimic altceva”, a declarat Ştefan Bănică Jr. pentru „Weekend Adevărul”.

Ştefan Bănică Jr. și tatăl său, împreună în turneu în America

Ștefan Bănică Jr a povestit că, în anul 1993 el și tatăl său au ajuns în Statele Unite ale Americii, cu spectacolul „Clanul Bănică”.

„Turneul din America, din 1993, a fost prima mea ieşire în faţa românilor din diaspora. Câştigasem experienţă în aceşti câţiva ani, iar spectacolul cu care am plecat în Statele Unite a fost pus cap la cap de mine, asumându-mi rolul de regizor. A fost construit exact ca un spectacol de revistă, care avea o idee, cu un început, un conţinut şi un final. Spectacolul se numea Clanul Bănică, iar textele umoristice erau scrise de Puiu Maximilian, unul dintre cei mai buni textieri ai revistei româneşti, soţul Stelei Popescu, şi scrise special pentru tata şi pentru mine. Lângă noi au fost atunci şi Dan Spătaru, Loredana Groza şi Mioara Lincan”, a mai povestit Ştefan Bănică Jr. pentru sursa citată.

Ștefan Bănică Jr.: „Eu așa am fost crescut. Am crescut cu respectul”

Artistul a precizat că tatăl său era mai exigent din cauza faptului că privea altfel lumea tetrului. 

„Generația lui (a tatălui său, n.r.), el al terminat institutul în 1955, în 1956 a venit „Generația de aur”: George Constantin, Rebengic, Cozorici, o pleiadă, Silvia Popovici, Draga Olteanu, oho. O pleiadă întreagă de actori uriași și valori. El, făcând parte din generațiile care au schimbat teatrul românesc și filmul românesc, avea o anumită disciplină și o anumită implicare pe care rar o mai văd în ziua de astăzi. Eu așa am fost crescut. Am crescut cu respectul față de meserie și implicare”, a adăugat Ștefan Bănică în podcast-ul Fain& Simplu. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel