Ștefan Bănică Jr, despre relația cu tatăl său Cum se înțelegeau cei doi: "Mă pupa și la 25 de ani la fel..."

Data publicării:
Ștefan Bănică Jr și regretatul său tată, sursa foto Facebook
Descriere foto: Ștefan Bănică Jr și regretatul său tată, sursa foto Facebook

Ștefan Bănică Jr a vorbit despre relația pe care a avut-o cu tatăl său, de la care a moștenit și talentul.

Ștefan Bănică Senior a cucerit generații întregi și a fost unul dintre cei mai îndrăgiți artiști din România. Atât fiul, cât și nepotul i-au moștenit talentul și îi duc numele mai departe. Recent, Ștefan Bănică Jr. a vorbit despre relația pe care a avut-o cu părintele său. Deși părintele său nu obișnuia să îl laude, între cei doi a existat întotdeauna o relație specială. 

 

„Tata era un tip extrem de uman. Tata mă pupa și la 25 de ani la fel cum mă pupa și când eram mic. De față cu toată lumea, nu avea nicio treabă cu chestia asta. Distanța ți-o impunea prin modul lui de a gândi. Eu am avut norocul că am fost ca un burete, adică luam cam tot ce vedeam, prindeam', a dezvăluit Ștefan Bănicăîn podcastul lui Ștefan Morar.

 

 

Deși nu obișnuia să îl laude, Ștefan Bănică Jr. a declarat că acest lucru l-a ajutat pe parcursul carierei sale.

„Era premiera de la Teatrul Bulandra a celebrei piese ‘O scrisoare pierdută’, pusă în scenă de Liviu Ciulei din 1972, iar eu am fost acolo, aveam 5 ani. Habar nu aveam despre ce e vorba, dar eram prezent acolo şi nu înţelegeam de ce tata, care îl juca pe Ghiţă Pristanda, avea o sabie şi nu o scoate din teacă, aia era problema mea. La final, stăteam în primul rând şi tata m-a luat pe scenă la aplauze lângă toată distribuţia, nici nu ştiam eu atunci lângă cine stau. Tata nu avea chestia asta, să îmi spună mie că e mândru de mine. Le spunea altora, dar mie nu, probabil ca să nu mi-o iau în cap”, a povestit Ștefan Bănică.

 

La rândul său, artistul este un tată extrem de implicat în viața celor trei copii ai săi – Radu Ștefan, Violeta și Alexandru. Acesta a mărturisit că îi îndeamnă pe fiecare să își urmeze visul.

 

„Faceți ceea ce vă place să faceți! Fiți ceea ce vreți să fiți! Nu vă abandonați ideile, visele, trebuie să fiți conștienți că le aveți. Tot ce vreau e să le dau încredere. ‘Ia de la toți tot ce-i bun și pune pe paleta ta', povestește artistul.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel