Starul francez Omar Sy a încheiat un contract pe mai mulţi ani cu platforma americană Netflix

Data publicării:
Omar Sy, sursa foto Instagram
Descriere foto: Omar Sy, sursa foto Instagram

După succesul mondial al seriei "Lupin", superstarul francez Omar Sy a încheiat un contract pe mai mulţi ani cu platforma americană Netflix pentru a produce şi a juca în filme, o premieră pentru Netflix şi pentru un actor francez.

"Netflix a încheiat un acord pe mai mulţi ani cu actorul şi comicul Omar Sy. Potrivit acordului, compania de producţie a lui Sy cu sediul la Paris şi Los Angeles va crea filme originale pentru Netflix, cu Sy în calitate de actor şi producător executiv", a informat marţi gigantul american de streaming.

Informaţia a fost dezvăluită marţi de revista americană Variety, specificând că acest tip de parteneriat constituie o premieră între Netflix şi un actor sau regizor francez. Potrivit presei de specialitate, doar actriţa Vanessa Kirby ("The Crown") a mai încheiat un astfel de acord cu Netflix.

Citat în comunicatul de presă, Omar Sy a declarat că este "foarte fericit că are ocazia să-şi continue relaţia cu Netflix" şi că "aşteaptă cu nerăbdare această viitoare etapă din aventura lor comună".

Netflix nu a specificat valoarea contractului cu Omar Sy, iar acesta din urmă s-a limitat la transmiterea anunţului platformei pe Twitter.

Cunoscut deja la nivel internaţional după succesul filmului francez "Intouchables" (2011), Omar Sy a fost eroul, în 2021, al seriei "Lupin", primul triumf francez de pe Netflix, care a cucerit inimile a zeci de milioane de abonaţi din întreaga lume.

Potrivit companiei americane cu 209 de milioane de abonaţi, seria "Lupin", în regia francezului Louis Leterrier, a fost "una dintre cele mai populare" din istoria Netflix până la succesul răsunător al serialului sud-coreean "Squid Game".

Un viitor film regizat de Louis Leterrier, "Tour de Force", avându-i în distribuţie pe Omar Sy şi pe Laurent Lafitte, va fi lansat pe Netflix în 2022, potrivit companiei.

La mijlocul lunii septembrie, vedeta în vârstă de 43 de ani a fost singurul francez care a apărut pe lista celor mai influente 100 de personalităţi de pe planetă, clasament întocmit de revista americană Time, notează Agerpres. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel