Starul francez Omar Sy a încheiat un contract pe mai mulţi ani cu platforma americană Netflix

Omar Sy, sursa foto Instagram
Descriere foto: Omar Sy, sursa foto Instagram

După succesul mondial al seriei "Lupin", superstarul francez Omar Sy a încheiat un contract pe mai mulţi ani cu platforma americană Netflix pentru a produce şi a juca în filme, o premieră pentru Netflix şi pentru un actor francez.

"Netflix a încheiat un acord pe mai mulţi ani cu actorul şi comicul Omar Sy. Potrivit acordului, compania de producţie a lui Sy cu sediul la Paris şi Los Angeles va crea filme originale pentru Netflix, cu Sy în calitate de actor şi producător executiv", a informat marţi gigantul american de streaming.

Informaţia a fost dezvăluită marţi de revista americană Variety, specificând că acest tip de parteneriat constituie o premieră între Netflix şi un actor sau regizor francez. Potrivit presei de specialitate, doar actriţa Vanessa Kirby ("The Crown") a mai încheiat un astfel de acord cu Netflix.

Citat în comunicatul de presă, Omar Sy a declarat că este "foarte fericit că are ocazia să-şi continue relaţia cu Netflix" şi că "aşteaptă cu nerăbdare această viitoare etapă din aventura lor comună".

Netflix nu a specificat valoarea contractului cu Omar Sy, iar acesta din urmă s-a limitat la transmiterea anunţului platformei pe Twitter.

Cunoscut deja la nivel internaţional după succesul filmului francez "Intouchables" (2011), Omar Sy a fost eroul, în 2021, al seriei "Lupin", primul triumf francez de pe Netflix, care a cucerit inimile a zeci de milioane de abonaţi din întreaga lume.

Potrivit companiei americane cu 209 de milioane de abonaţi, seria "Lupin", în regia francezului Louis Leterrier, a fost "una dintre cele mai populare" din istoria Netflix până la succesul răsunător al serialului sud-coreean "Squid Game".

Un viitor film regizat de Louis Leterrier, "Tour de Force", avându-i în distribuţie pe Omar Sy şi pe Laurent Lafitte, va fi lansat pe Netflix în 2022, potrivit companiei.

La mijlocul lunii septembrie, vedeta în vârstă de 43 de ani a fost singurul francez care a apărut pe lista celor mai influente 100 de personalităţi de pe planetă, clasament întocmit de revista americană Time, notează Agerpres. 

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Dată: 13 oct, 13:13 | Categorie: Cinematografie
Get it on App Store Get it on Google Play