Sprâncene de vedetă. Tot ce trebuie să știți despre micropigmentare. Expert: "E momentul să lăsăm ridicolul în trecut"

Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Sprâncenele reprezintă cea mai importantă trăsătură facială a omului. Natura, pensatul greșit și tatuarea necorespunzătoare, pot compromite întregul aspect.  Un specialist a explicat, pentru Spectacola, cum arată sprâncenele ideale în 2020. 

Am stat de vorbă cu Janine Lungu, specialist micropigmentare, pentru a afla care sunt trendurile în materie de sprâncene și ce înseamnă micropigmentarea. 

 

"Când vine vorba despre sprâncene, s-ar putea scrie o carte şi cred că tot nu s-ar epuiza subiectul, sprâncenele fiind cea mai importantă trăsătură facială a omului, ele exprimând stările unei persoane prin mimică. De aceea sprâncenele greşite, pot da impresia unei stări de tristețe continuă, mirare sau furie.

 

 

Și bunicile noastre își tatuau sprâncenele

Primul tratament de micropigmentare, aşa cum se numeşte arta de a pigmenta sprâncenele, datează de prin anii 1900, în UK, dar sunt sigură că această artă se practica cu mult timp înainte de asta. Nu vreau să mă gândesc cum arătau sprâncenele micropigmentate la acea vreme, percepția noastră pentru frumos, instrumentele folosite, pigmenții şi tehnicile schimbându-se de la un deceniu la altul", explică specialistul. 


Moda sprâncenelor subțiri a dat naștere unei industrii uriașe

 

Mai mult, specialistul amintește de o perioadă fatidică a sprâncenelor, moda pensatului excesiv, care a dus, ulterior, la nașterea mai multor tehnici de reparare a acestora. 

"Voi sări direct la o perioadă mai bine cunoscută de majoritatea, perioadă în care multe femei şi-au pensat excesiv sprâncenele în numele modei, pentru ca apoi să şi le deseneze cu creionul dermatograf. Cred că putem spune ca acest trend a durat aproximativ un secol.
Probabil obişnuite cu sprâncenele creionate cu dermatograful de un negru intens, niste dungi negre practic, următorul pas a venit cumva ca o normalitate: sprâncele tatuate în acelaşi stil. 
Există încă şi în ziua de azi, acest stil rudimentar şi îngrozitor aş spune eu, iar asta cred că o putem pune pe seama lipsei de educație de ambele părți, tehnicieni şi cliente deopotrivă.
Dacă tot am ajuns cu acest subiect în zilele noastre, ar trebui să vorbim despre îmbunătățirile, tehnicile si trend-urile anului 2020"


Micropigmentarea, salvarea sprâncenelor

"În ultimii 5-6 ani, micropigmentarea a făcut în sfârşit revoluție, a venit cu tehnici, instrumente şi pigmenți de ultimă generație, şi asta se poate simți şi vedea în jurul nostru. 
Pigmenții de calitate sunt stabili, adică nu-şi mai schimbă culoarea, aşa cum se întâmpla în anii trecuti, asta datorându-se nu doar tehnologiei şi noilor formule, dar şi tehnicilor de micropigmentare regândite şi corectate, dar asta doar atunci când sunt executate corect.
Trend-ul ultimilor 2-3 ani este de  normalizare a naturaleții femeii, se poartă sprâncenele cât mai naturale, stufoase, dar şi cele cu un aspect de sprânceană proaspăt pensată, bine conturată"


E momentul să lăsăm ridicolul în trecut!

 

Potrivit expertului, la ora actuală, trendul în materie de sprâncene tinde să meargă spre tot ce înseamnă natural. 

"Tot ce-a fost cândva strident şi artificial începe să dispară datorită celor 3 tehnici actuale:


-microblading- cunoscută sub denumirea "sprâncene fir cu fir", o tehnică realizată cu ajutorul unui instrument manual, cu care se imită firele de păr. Dacă este bine stăpânită, această tehnică poate imita la perfecție sprâncenele naturale.


-tehnica powder sau pudrată- o tehnică realizată cu ajutorul aparatului electric în general, dar poate fi realizată şi manual, personal, prefer prima variantă. Această tehnică oferă sprâncenelor un aspect de sprâncene fardate sau proaspăt vopsite. Din nou, realizată corect, cu o densitate medie, au un aspect foarte natural şi îngrijit.

 


-ultima tehnică în trend are milioane de denumiri, fiecare tehnician dându-i o alta denumire, eu voi alege una şi-i voi spune "sprâncene fluffy"- este o tehnică realizată cu aparatul electric, dar se poate realiza şi cu cel manual, tehnică ce imită firele de păr, dar puțin prea grafică pentru gustul meu. Aspectul final este de sprâncene stufoase, aspect cumva apropiat de cel al sprâncenelor laminate.

Ar mai fi multe de spus, cum ziceam la început, aş putea scrie o carte despre sprâncene, dar daca ar fi să mă rezum la o frază, ar fi: Îmbrățişați şi îmbunătățiți aspectul fizic natural, e momentul să lăsăm ridicolul în trecut! "



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel