Soția, oglinda soacrei. Cum provoacă BAIA scandalul în cuplu. Leca: El nu știe să facă nimic, așa că se căsătorește cu femeia care seamănă cu mama lui

Data publicării:
Foto Freepik
Descriere foto: Foto Freepik

Anxietatea în cuplu poate să fie declanșată chiar și de o discuție banală legată de cine duce gunoiul sau de un reproș că nu a fost strânsă apa de după baie.

Anxietatea în cuplu poate să vină de la lucruri aparent banale, fără o prea mare importanță, precum apă rămasă după baie sau de la un tiparul de femeie care să semene cu mama, în cazul bărbaților.

Psihologul Radu Leca afirmă că persoanele anxioase nu sunt ”programate” să ajungă așa, ci totul este, de fapt, un cumul de factori, dar și o lipsă de comunicare sau în cazul unei comunicări, aceasta este una plină de reproșuri. 

”Dacă anxiosul este anxios și în mod evident nu este doar programat să fie anxios, dar chiar ajunge să fie într-un episod de anxietate, se va ajunge la o structură extrem de greoaie. Aceea de acceptare a unei comunicări care se bazează pe critică și reproș.

Fiind că anxiosul își va forma un interviu și va spune în felul următor: Trebuie să fiu pregătit, să găsesc momentul oportun să explic că nu vreau să mai miroasă în casă într-un anumit fel, să nu mai existe anumite mirosuri corporale.

 

Noțiunea de baie seara poate aduce foarte multă anxietate într-un cuplu: Cine strânge apa de pe jos din baie, cine înșiră prosoapele, cum sunt uscate, cine le spală, tipul de păr care rămâne în urma ta pe cadă, de ce nu ștergi după tine în baie. Acesta din urmă a devenit un laitmotiv pentru majoritatea cuplurilor care au trecut de 30 de ani.

Practic, și din păcate acest lucru s-a confirmat, doar ei sunt cei care lasă dezastru. Ele sunt extrem de calculate și fac lucrurile să fie perfecte, dar ei sunt așa, incredibil de dezordonați, în interiorul băii, practic este un haos după ce au ieșit”, a declarat psihologul Radu Leca, în emisiunea Ultrapsihologie de la DC News.

 

Citește continuarea pe DCMedicalGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel