Sorin Bontea, rețetă de burger: „Îmi place să fac carnea singur”. Ingredientele inedite pe care le pune în preparat

Data publicării:
Sorin Bontea, captură video Youtube, Chef Sorin Bontea
Descriere foto: Sorin Bontea, captură video Youtube, Chef Sorin Bontea

Sorin Bontea propune o rețetă cu totul inedită de burger făcut în casă.

Cine nu iubește fast-foodul? Probabil există câteva excepții, însă majoritatea persoanelor sunt înnebunite după aceste preparate foarte gustoase, care provoacă, în adevăratul sens al cuvântului, dependență. Totuși, în același timp, suntem conștienți și de consecințele pe care aceste produse le pot avea asupra sănătății noastre, motiv pentru care ar trebui să le consumăm extrem de moderat, spre deloc. Partea cea mai bună este însă că în zilele noastre putem consuma fast-food, precum ar fi un burger, chiar acasă, unde îl putem prepara într-un mod destul de sănătos, iar chef Sorin Bontea ne învață cum.

Ingrediente:

1 kg carne de vită
muștar
dulceață de smochine
sos barbeque
ketchup
baby spanac
brânză de capră
ulei de măsline
ceapă crocantă

„M-am gândit să vă propun o rețetă de burger, iar mie îmi place să fac carnea singur. Prima dată mă apuc să toc carnea. Când este gata, o amestec cu piper, sare, o linguriță de muștar și trei linguri de ketchup și 2-3 lingurițe ulei de măsline. Ideea este că trebuie amestecată bine, ca să se amestece totul, după care trebuie gustată. Când carnea este gata, mă apuc să formez burgerii cu o presă.

Acum o să-i pun în folie de plastic și în las în frigider aproximativ o oră, pentru a căpăta gust și să se întărească carnea. 

Este timpul să gătesc burgerii pe grătar, arată foarte frumos, trebuie să rămână suculenți. În acest timp, pun și cartofii wedges la prăjit. Când burgerii sunt gata, pun și chiflele pe grătar, doar să le dau culoare.”, spune Sorin Bontea, pe Youtube.

Te-ar putea interesa și: Rețeta de supă de găluște a lui chef Sorin Bontea. Trucurile inedite care te ajută să obții un preparat foarte delicios: „Miroase așa de bine”

Cum asamblezi burgerul

După ce carnea s-a prăjit cum trebuie, iar chiflele sunt și ele gata, este timpul să te apuci de asamblarea produsului finit. Trebuie să ai la îndemână toate ingredientele din lista de mai sus, iar Sorin Bontea te învață pas cu pas ce să faci.

„Punem sos barbeque, baby spanac, cărnița, sos, brânză de capră, dulceață de smochine, în care am pus peperoncino, ceapă crocantă, mai multă, așa îmi place, felia de pâine deasupra și acesta este burgerul. Poftă mare!”, a mai dezvăluit bucătarul chef.

VEZI și: Sorin Bontea, rețetă de ardei umpluți: „Au ieșit foarte buni”. Trucul inedit care-i face să fie atât de delicioși

Secretul lui Scărlătescu pentru un burger bun

Nici Cătălin Scărlătescu nu se lasă mai prejos, când vine vorba de rețeta perfectă de burger. Fiind extrem de recunoscut în țara noastră, când vine vorba de acest preparat, bucătaru chef le-a oferit gurmanzilor cele mai bune trucuri prin care pot obține burgerul ideal.

„Prima dată este importantă sursa de carne, după care trebuie să știi să dozezi grăsimea din interior. Aici mulți greșesc. Dacă bagi doar carne, ai o chiftea foarte uscată, trebuie să știi ce grăsime să bagi. Nu sunt nebunul care bagă 100 de condimente, eu mor când îi văd pe alții că pun și de aia, și de aia, trebuie cât mai simplă, sare și piper. Apoi, e important să știi cum să alegi sosurile, un barbeque bun, o maioneză bună, după care ai roșia, foarte clasic, foaia de salată, castravetele murat. Dulceața de ceapă trebuie să știi să o faci. Dacă nu ai scăpat puțin lichior de cireșe, degeaba. Pe urmă, e foarte simplu. Eu le dau drumul la grătar și nu au cum să greșească. O să-mi iasă toți la fel, cu același gust.

Când mai vine unul și-mi zice că îl vrea în sânge îl trimit să meargă la alt restaurant. Nu există. Burgerul e ăla pe care ți-l dau eu.”, a dezvăluit Cătălin Scărlătescu, în cadrul podcastullui realizat de Mihai Morar.

Citește și: Sorin Bontea, rețetă de mazăre cu pui: „Nu este greu de preparat și va fi foarte gustoasă”. Trucul inedit folosit de bucătarul chef



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel