Sora lui Serghei Mizil a MURIT. Omul de afaceri este devastat de durere

Data actualizării: | Data publicării:
Sonia Donca, Serghei Mizil, foto Facebook
Descriere foto: Sonia Donca, Serghei Mizil, foto Facebook

Sonia Donca, sora lui Serghei Mizil, s-a stins din viață, după  o luptă lungă cu boala. 

Serghei Mizil este devastat de durere după ce sora sa Sonia Donca a murit. Omul de afaceri a postat un mesaj pe rețelele de socializare, însoțit de o fotografie cu sora sa. 

,,Azi e cea mai tristă zi din viața mea. Am pierdut-o pe sora mea, Donca. Dumnezeu să te odihnească…”, a scris Serghei Mizil pe pagina sa de Facebook.

Sonia Donca avea mari probleme de sănătate de ceva timp. În urmă cu câteva luni, Serghei Mizil apela la fanii săi pentru a-și ajuta sora. Acesta a postat atunci un apel pe rețelele de socializare, în care ruga oamenii să meargă să doneze sânge pentru sora sa, care la acea vreme era la Institutul clinic Fundeni, Sectia Clinica Hematologie

 

,,Apel umanitar: cine vrea sa ma ajute sa doneze sange la Centrul de transfuzie sanguina Bucuresti (str. Constantin Caracas nr.2) pentru sora mea cu specificarea numelui Sonia Donca internata la Institutul clinic Fundeni, Sectia Clinica Hematologie.” a scris Serghei Mizil pe rețelele de socializare, în urmă cu câteva luni.

 

A fost marea iubire a lui Nicu Ceaușescu

 

Donca a fost considerată marea iubire a lui Nicu Ceaușescu, băiatul cel mic al lui Nicolae Ceaușescu, cu care a avut o relație de aproape 10 ani.


Emilia Marinela Macovescu, soţia fostului ministru de Externe George Macovescu, a povestit, într-un interviu pentru Historia, cum  a intervenit Elena Ceaușescu în relația celor doi. 


“Nicu Ceauşescu a iubit-o foarte mult pe fata lui Mizil, pe Donca, a vrut s-o ia de soție, dar Elena Ceauşescu nu l-a lăsat să se căsătorească cu ea.

Această fată de 16 ani a fost luată de pe stradă forțat și dusă la un spital unde a fost chiuretată, însărcinată fiind cu Nicu Ceaușescu. Pentru Nicu, Donca Mizil a fost iubirea vieții lui”, a povestit pentru sursa citată soția fostului ministru de Externe.

 

Motivul pentru care Elena Ceaușescu nu o accepta


”Motivul antipatiei Elenei Ceaușescu față de Donca ține – ca și în cazul Iordanei Borilă, prima soție a  lui Valentin, fratele mai mare al lui Nicu – de semnele unei obsesii tot mai mari pentru «noblețea» sângelui unei posibile nurori și, prin urmare, viitoare membră a proiectatei «dinastii» prezidențiale.

Dacă în cazul Iordanei, Elena Ceaușescu avea rezerve legate de originea ei etnică, despre Donca se spunea că ostilitatea ar fi provenit din convingerea Elenei că era un copil înfiat, a cărui ereditate ar fi fost necunoscută”, a explicat atunci, pentru Historia, politologul Vladimir Tismăneanu, fost coleg de şcoală cu Nicuşor.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel