Sora lui Brandon Lee a cerut ca actorii să fie instruiţi în manevrarea armelor de foc

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

Actorii care manevrează arme de foc pe platourile de filmare ar trebui să fie instruiţi în prealabil din motive de siguranţă, a declarat luni Shannon Lee, sora actorului Brandon Lee, care a fost rănit mortal în 1993 în timpul unor filmări.

"Ei nu beneficiază de un curs de pregătire pentru a afla cum trebuie să manevreze armele (...). Cred că un curs de instruire în materie de siguranţă ar trebui să fie obligatoriu pentru ca actorii să poată să verifice armele ei înşişi, să ştie cum să le folosească într-o manieră adecvată şi să asigure siguranţa celorlalţi", a declarat Shannon Lee, prezentă luni la Festivalul Internaţional al Cinematografiei din Asia (FICA), organizat în oraşul Los Angeles.

Fiica lui Bruce Lee, o legendă a artelor marţiale, s-a declarat "frustrată" de tragedia produsă în timpul filmărilor de la westernul "Rust", când directoarea de imagine Halyna Hutchins a fost ucisă accidental de un glonţ tras de Alec Baldwin.

"Astfel de lucruri nu ar trebui să se mai întâmple", a declarat sora lui Brandon Lee, decedat la 28 ani după ce a fost rănit de un glonţ în timpul filmărilor de la "The Crow", în 1993.

Reacţionând la cuvintele lui Alec Baldwin, care a declarat sâmbătă că "a existat o şansă la o mie de miliarde ca acel accident să se producă", Shannon Lee l-a contrazis pe actorul american. "L-am ascultat, dar nu are dreptate, căci astfel de lucruri s-au întâmplat deja în trecut", a spus ea.

Shannon Lee a cerut ca armele de foc să fie înlocuite pe platourile de filmare cu arme false şi efecte vizuale şi sonore. "Totuşi, nu cred că este o idee populară în industria filmului în acest moment", a precizat ea, potrivit Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel