Sophia Loren, recompensată la 86 de ani cu trofeul pentru cea mai bună actriţă

Data publicării:
Sophia Loren, captura foto Youtube/ sursa Netflix
Descriere foto: Sophia Loren, captura foto Youtube/ sursa Netflix

Sophia Loren a primit trofeul "David di Donatello" pentru cea mai bună actriţă datorită rolului din filmul ''Ai toată viața înainte''.

În cadrul celei de-a 66-a ediţii a ''Oscarurilor'' cinematografiei italiene, marea câştigătoare a fost producţia lui Diriti, care a obţinut şapte premii, inclusiv cel pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor şi cel mai bun actor în rol principal, acordat lui Elio Germano.

 

Vedeta serii a fost însă Sophia Loren, care a câştigat premiului "David di Donatello" pentru cea mai bună actriţă, al doilea din cariera sa, la 60 de ani de la primirea primului trofeu.

 

''Este greu de crezut că prima dată când am primit un David a fost în urmă cu peste 60 de ani, dar în seara aceasta pare a fi prima dată. Emoţia este aceeaşi, bucuria este aceeaşi'', a declarat actriţa veterană.


''Nu ştiu dacă va fi ultimul meu film, dar vreau totuşi să fac mai multe (filme) şi mai frumoase; pur şi simplu nu pot trăi fără cinema'', a spus actriţa al cărei fiu, regizorul Edoardo Ponti, a realizat filmul care relatează povestea doamnei Rosa, o supravieţuitoare a Holocaustului, care ia în îngrijire copii abandonaţi şi orfani, printre care se numără un imigrant în vârstă de 12 ani.

 

 

În mod surprinzător, regizorul şi actorul Checco Zalone s-a impus cu piesa sa ''Immigrato'' în faţa Laurei Pausini şi a melodiei sale ''Io si'', care a câştigat Globul de Aur şi a fost nominalizată la Oscar, notează Agerpres. 

 

Premiul David pentru întreaga carieră i-a revenit actriţei Sandra Milo, o interpretă extraordinară pentru regizori precum Antonio Pietrangeli, Federico Fellini şi Roberto Rossellini, printre alţii, în timp ce două premii speciale au ajuns la Monica Bellucci, una dintre cele mai cunoscute şi apreciate actriţe la nivel mondial, şi la Diego Abatantuono, una dintre cele mai originale şi versatile voci din Italia.

 

Unul dintre cele mai promiţătoare nume de pe scena italiană, Matilda De Angelis, a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar pentru interpretarea sa din ''L'incredibile storia dell'isola delle rose'' (''Rose Island'').

 

Unul dintre cele mai emoţionante momente ale galei a fost cel în care scenaristul italian Mattia Torre, care a încetat din viaţă în 2019 la vârsta de 47 de ani, a primit premiul postum pentru cel mai bun scenariu pentru filmul ''Figli'' (''Kidz''), trofeul acceptat de soţia sa, Francesca, şi de fiica Emma.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel