Soluțiile miraculoase care distrug pietrele la rinichi. Carmen Brumă „Iată ce poate fi de ajutor”

Data publicării:
Sursă foto: Carmen Brumă/Instagram
Descriere foto: Sursă foto: Carmen Brumă/Instagram

Carmen Brumă a dezvăluit top trei sfaturi alimentare pentru pietrele la rinichi.

Pietrele la rinichi, cunoscute și sub denumirea medicală de litiaze renale sau calculi renali, sunt formațiuni solide care se dezvoltă în rinichi sau în tractul urinar. Aceste pietre pot varia ca dimensiune, de la granule microscopice până la pietre mari de câțiva centimetri în diametru. Simptomele pietrelor la rinichi pot include durere intensă în partea laterală a abdomenului, durere la urinare, sânge în urină, greață și vomă.

Soluțiile miraculoase care distrug pietrele la rinichi. Carmen Brumă „Iată ce poate fi de ajutor”

Carmen Brumă a oferit trei sfaturi esențiale pentru prevenirea pietrelor la rinichi, o problemă care afectează o parte semnificativă din populație. Potrivit statisticilor, 10% dintre bărbați și 3% dintre femei vor dezvolta cel puțin o piatră la rinichi în decursul vieții lor.

„10% dintre bărbați și 3% dintre femei dezvoltă de-a lungul vieții măcar un calcul renal sau piatră la rinichi, iar dacă aceasta apare, e posibil să mai urmeze și altele. Iată ce poate fi de ajutor”, a spus Carmen Brumă, în mediul online.

1. Hidratarea

În primul rând, Carmen Brumă recomandă o hidratare adecvată, subliniind importanța consumului crescut de lichide pentru a spori producția de urină. Acest lucru poate preveni cristalizarea și acumularea acestora în rinichi, reducând astfel riscul de formare a pietrelor. Ea menționează că sucul de lămâie sub formă de limonadă poate fi benefic datorită conținutului său de acid citric, care ajută la reducerea eliminării de calciu în urină, un factor important în formarea calculilor.

„Beți mai multe lichide astfel încât să crească producția de urină și diluarea ei, ceea ce previne concentrarea și cristalizarea mineralelor, acestea fiind evacuate mai repede, scăzând riscul de formare a pietrelor. Sucul de lămâie sub formă de limonadă conține acid citric care scade eliminarea de calciu în urină și previne formarea calculilor”, a precizat Carmen Brumă.

Te-ar putea interesa și: Carmen Brumă te învață ce trebuie să faci ca să nu te îngrași în această vară. Este mai simplu decât credeai

2. Extracte naturale

În al doilea rând, Carmen Brumă subliniază importanța unor extracte naturale precum phyllanthus niruri, urzică, mătase de porumb, colții babei și coada calului. Aceste plante sunt cunoscute pentru proprietățile lor de a ajuta la dizolvarea pietrelor, având și efecte antiinflamatoare benefice pentru sănătatea rinichilor.

„Extracte din phyllanthus niruri, urzică, mătase de porumb, colții babei, coada calului ajută dizolvarea pietrelor, au efect antiinflamator și susțin sănătatea rinichilor”, a declarat Carmen Brumă.

Te-ar putea interesa și: Ce mănâncă Carmen Brumă de arată atât de bine la 47 de ani. Vedeta a dezvăluit secretul siluetei sale: „Îmi încep aproape întotdeauna ziua cu...”

3. Reducerea consumului de sare și evitarea excesului de proteine animale și de alimente bogate în oxalați

Totodată, specialista recomandă reducerea consumului de sare și evitarea excesului de proteine animale și de alimente bogate în oxalați, cum ar fi sfecla roșie, nuci, spanac, tărâțe și germeni de grâu. 

„Reduceți consumul de sare, evitați excesul de proteine animale și de alimente bogate în oxalați, cum ar fi sfecla roșie, nuci, spanac, tărâțe și germeni de grâu, linte, fasole boabe”, a spus Carmen brumă în mediul online”, a adăugat Carmen Brumă.

Te-ar putea interesa și: Carmen Brumă, alimentele periculoase pentru sănătate, dar și pentru dantură. Trebuie să le eviți neapăratGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel