Sofia Vicoveanca, în lacrimi. Războiul din Ucraina i-a reamintit de drama familiei sale: Poate și nenorocirile mele au contribuit la acest mare necaz

Data publicării:
Sofia Vicoveanca, foto Facebook
Descriere foto: Sofia Vicoveanca, foto Facebook

Sofia Vicoveanca  a vorbit, în lacrimi, despre drama familiei sale. 

Războiul din Ucraina îi răscolește amintiri dureroase artistei Sofia Vicoveanca. Născută la Cernăuți, în 1941, marea artistă a fugit din calea războiului de la vârsta de 2 ani, când Uniunea Sovietică a anexat Bucovina de Nord. Tatăl artistei a fost atunci luat prizonier în Rusia, iar mama ei a fugit din țară. Familia artistei s-a luptat cu foametea și seceta. 

Invitată în emisiunea Vorbește Lumea, de la PRO TV, Sofia Vicoveanca a povestit, cu lacrimi în ochi, durerea prin care a trecut familia ei. 

Artista spune că a slăbit 4 kilograme în ultima săptămână și că se roagă la Dumnezeu pentru pace, fiind extrem de afectată de ceea ce se întâmplă în Ucraina. 

„Să fim mai buni, mai iertători, mai înțelegători. Ce să spun? Nu știu. Nu depinde de noi, există un singur Dumnezeu. El hotărăște, el poate face minuni și să-l implorăm să-și lase mâna nevăzută peste lume spre liniște și pace. Nu știu ce să spun. Îmi pare rău. Îmi cer iertare, dar astea sunt vremurile. Am slăbit 4 kilograme.”, a spus Sofia Vicoveanca, în emisiunea de la PRO TV. 


Interpreta de muzică populară crede că trăim aceste vremuri din cauza greșelilor făcute de oameni și, crede ea, și ea se face vinovată.


„Poate și nenorocirile mele au contribuit la acest mare necaz. Cu toate că încerc să mă țin de cuvânt, să port obrazul unde îi e locul, nu la călcâi. Greșim uneori cu privirea. E foarte trist, e foarte amar”, a mărturisit cântăreața.

Mama artistei a fost la un pas să-și piardă viața


Sofia Vicoveanca spune că mama ei nu i-a povestit prea multe despre fuga din Ucraina, dar că își amintește cum aceasta rămăsese afectată de tragedia trăită atunci. La un moment dat, adult fiind, artista a mers la casa părintească și i-a adus mamei sale o creangă dintr-un copac. Gestul cântăreței i-a produs mamei sale o durere cumplit. A refuzat să mănânce zile în șir. 

„S-a îmbolnăvit mama. A refuzat să mănânce, n-a mai dormit, a plâns continuu. A slăbit foarte mult. Am chemat medicul și mi-a spus că dacă nu rezolvăm ce avem în casă o pierdem”, a mai stpus artista. 

 

"Retrăiesc totul. Lacrimile celor care acum suferă să știți că sunt împreună cu ale mele"

 

În urmă cu câteva zile, artista a povestit cele mai dureroase amintiri din copilăria sa. 

"Când m-a luat mama în brațe și ne-am refugiat, nu am amintiri, nu aveam decât doi ani.

Dar apoi, a venit tatăl din prizonierat de la ruși. Acum retrăiesc toate momentele de amar de jale, cu încărcătura mamei mele. Numai ea știe că toată bruma muncii adunate de-o viață a rămas acolo. A venit, eram mică, m-a luat în brațe, a luat ceva merinde, schimburi, dar nu a uitat să își ia cămașa și basmaua de mireasă. Ce i-o fi spus sufletul ei atunci, nu știu. Pe mine mă încarcă.

Eu trăiesc cumplit și mă mai rog la Dumnezeu să oprească setea și foametea și să întindă teritoriile, să se gândească la amarul oamenilor. Mereu zic așa "Doamne, facă-se Voia Ta", că El hotărăște tot. Este foarte trist și sufletul meu plânge alături de cei care acum trăiesc vremuri pe care le-am trăi și eu și mama mea.", a declarat Sofia Vicoveanca pentru WOWbiz.ro.

 

Sofia Vicoveanca a mărturisit că acum retrăiește clipele groaznice din trecut și se roagă ca oamenii să nu treacă prin ce a trecut ea și familia sa.

"Acum retrăiesc totul. Poate că dacă nu s-ar fi întâmplat din evenimentele acestea urâte care decurg acum, nu aș fi atât de afectată, dar nu am putere să fac nimic. Domnul hotărăște fiecare clipă și mă rog neîncetat, El poate face minuni. Lacrimile celor care acum suferă să știți că sunt împreună cu ale mele. Mă rog pentru liniștea lor, pentru pace, nici nu am putere să mai spun ceva. Dumnezeu să îi ajute să nu trăiască vremuri grele, dar de fapt le trăim.", a mai spus Sofia Vicoveanca pentru sursa citată.

Artista a declarat că nu mai are rude în Ucraina. Sora tatălui său s-a stins din viață, iar de verișorii săi nu mai știe nimic.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel