Sofia Vicoveanca, despre drama trăită în copilărie. Prin ce a trecut artista înainte să devină cunoscută: "Mă temeam"

Data publicării:
Sofia Vicoveanca, sursa facebook
Descriere foto: Sofia Vicoveanca, sursa facebook

Sofia Vicoveanca și-a deschis sufletul și a vorbit despre drama trăită în copilărie.

Sofia Vicoveanca este una dintre cele mai apreciate artiste de muzică populară. La 62 de ani, cântăreața își încântă publicul cu vocea care a consacrat-o, însă puțini sunt cei care știu că aceasta a trecut prin multe greutăți înainte să devină cunoscută.

Recent, artista a povestit că s-a întors în Cernăuți, în locul în care s-a născut, chiar dacă locuința familiei sale nu mai există.  Sofia Vicoveanca a recunoscut că și-a amintit de suferințele mamei sale.

„Legat de această a doua aniversare, 62 de ani de cântec, o prietenă din Iași mi-a făcut o surpriză și am fost în locul unde am văzut lumina zilei. Am fost și la biserica unde am fost botezată. (…) Unde a fost casa este o livadă cu pomi fructiferi.

Nu mai există nimic. Nu aveam 2 ani când ne-am refugiat. Dar în toate acele amintiri din cele 2 zile m-a însoțit jalea mamei mele, ea a îngropat toate lucrurile, tata a plecat la război. (…) Mama m-a pregătit pentru viață.”, a povestit ea la Vorbește lumea.

 

Sofia Vicoveanca a mărturisit că în momentul în care era micuță nu putea cânta în casă, mai ales pentru că tatăl său, întors din război, nu voia să audă melodii.

„Iată că nu este cum îți propui tu. Știu să mulg vaca, știu toată rânduiala gospodăriei și a câmpului. Drumul meu a fost altfel croit. (…)

Tatăl a venit din prizonierat și nu am știut niciodată ce a pătimit acolo, nu suporta cântecul prin casă. Eu mergeam la muncă cu ziua, dădeam drumul cântecului. Soția fratelui tatălui meu m-a descoperit, ea mi-a spus: ‘Tu trebuie să pleci în lume’. (…) Erau vremuri când, dacă ai plecat din lumea satului, puteai să fi icoană. Dar, în lumea satului, deja erai pătată. Și mă temeam.”, a mai povestit artista.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel