Sofia Vergara va interpreta rolul traficantei de droguri Griselda Blanco într-o miniserie pentru Netflix

Data publicării:
Sofia Vergara, sursa instagram
Descriere foto: Sofia Vergara, sursa instagram

Actriţa Sofia Vergara o va interpreta pe traficanta de droguri columbiană Griselda Blanco într-o miniserie pentru Netflix produsă de creatorii popularului serial "Narcos", a anunţat miercuri platforma americană de televiziune.

Vergara va fi protagonista celor şase episoade care prezintă viaţa lui Blanco, supranumită "naşa cocainei" sau "văduva neagră", şi care a fost conducătoarea unuia dintre cele mai importante carteluri de droguri din lume, până la asasinarea ei în 2012.

"Griselda Blanco a fost unul dintre personajele ale căror tactici brutale, dar ingenioase i-au permis să conducă un imperiu de miliarde de dolari cu mult înaintea celor mai notorii capi ai drogurilor", a delarat Sofia Vergara într-un comunicat.

Serialul se va numi "Griselda" şi îi va avea în echipă pe Eric Newman, producătorul fenomenului "Narcos", despre viaţa lui Pablo Escobar, alături de Luis Balaguer, Doug Miro şi Carlo Bernard. Cineastul columbian Andrés Baiz va regiza toate episoadele.

Personajul Griselda Blanco a stârnit interesul de mulţi ani marile studiouri de la Hollywood: în 2019 STXfilms a anunţat că va realiza un film despre viaţa acesteia, intitulat "The Godmather", cu Jennifer Lopez ca protagonistă, dar nu se ştie când se va finaliza acest proiect.

Blanco a participat la înfiinţarea cartelului Medellin şi a căpătat o mare putere în lumea traficului de droguri în anii 1970 şi la începutul anilor 1980.

Griselda a fost pionieră în strategia exportării drogurilor în SUA, ţară unde a fost încarcerată aproape două decenii după arestarea sa în 1985.

În 2004, a fost deportată în Columbia, unde a trăit în clandestinitate, fiind considerată una dintre cele mai bogate femei din lume, până la momentul asasinării sale, în 2012, într-o măcelărie dintr-un cartier din Medellin, relatează Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel