Șoareci și covrigi. O simigerie a fost închisă temporar, după ce o rozătoare a fost filmată în bucătărie

Data actualizării: | Data publicării:
Unsplash.com/ autor Frenjamin Benklin
Descriere foto: Unsplash.com/ autor Frenjamin Benklin

O firmă de prepararea produselor de panificaţie de tip simigerie-pizzerie, din municipiul Galaţi, a fost închisă temporar, marţi, şi sancţionată cu 13.000 lei de către Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) şi Direcţia de Sănătate Publică (DSP), după o filmare cu un şoarece în bucătărie.

Duminică, pe o reţea de socializare au apărut înregistrări video în care se vede, în vitrină, cum un şoarece se plimbă prin bucătărie, pe sub tejghea, în locaţia respectivă, aflată în imediata vecinătate a Spitalului Judeţean din Galaţi.

După apariţia imaginilor în spaţiul public, CJPC şi DSP Galaţi s-au autosesizat şi au efectuat controale la simigeria în cauză.

Potrivit şefului CJPC Galaţi, Eugen Hristache, în urma verificărilor în interiorul simigeriei s-a descoperit o gaură în pardoseală, iar sub un utilaj frigorific se aflau două capcane de şoareci, în una dintre ele fiind chiar un şoarece mort.

Pentru toate aceste nereguli, activitatea simigeriei a fost închisă temporar, iar agentul economic a fost amendat cu 10.000 de lei.

Încă o sancţiune în valoare de 3.000 de lei a primit agentul economic şi din partea DSP Galaţi care a constatat, în urma verificărilor, că în unitate nu se efectuase acţiunea de dezinfecţie şi deratizare, conform procedurilor în vigoare, adică o dată la 6 luni.

Simigeria va rămâne închisă până la remedierea tuturor problemelor constatate, notează Agerpres. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel