Slăbirea fără efort și restricții, mit sau realitate? Carmen Brumă: „Trăim vremuri în care toată lumea propune soluții minune”

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Carmen Brumă, Instagram
Descriere foto: Sursa foto: Carmen Brumă, Instagram

Carmen Brumă a explicat dacă putem slăbi fără efort și restricții.

Este posibil să slăbești fără efort sau fără a-ți impune restricții? Într-o lume în care soluțiile rapide sunt la ordinea zilei, Carmen Brumă încurajează o analiză atentă a conceptului de slăbire fără restricții, subliniind că orice metodă, inclusiv dietele sau regimurile alimentare, presupun într-un fel sau altul limitări.

Slăbirea fără efort și restricții, mit sau realitate? Carmen Brumă: „Trăim vremuri în care toată lumea propune soluții minune”

Deși există numeroase soluții rapide și alternative care promit rezultate spectaculoase fără a implica restricții, Carmen Brumă atrage atenția asupra faptului că majoritatea acestora sunt irealizabile.

„M-am gândit să stau de vorbă cu voi un pic despre setarea mentală corectă atunci când vrei să slăbești. E foarte important să accepți în capul tău că fără un soi de restricție nu ai cum să slăbești.

Știu că trăim vremuri în care toată lumea îți propune soluții minune, cum ar fi tăiatul stomacului. Se spune că sunt soluții care nu presupun efort sau restricție, dar nu e adevărat, toate metodele astea, inclusiv regimul alimentar sau dieta presupun un soi de restricție. Deci nu există. Că restricționezi timpul în care mănânci, că recepționezi anumite alimente, că mănânci câte puțin din toate, că scoți grupe alimentare, oricum ar fi e vorba de restricție. Și dacă îți tai stomacul, tot la restricție ajungi pentru că nu vei putea mânca, de fapt vei putea doar foarte puțin o lungă perioadă de timp”, a spus Camen Brumă pe rețelele sociale.

„Eu sunt pentru dietă și sport și doar în cazuri excepționale recurgem la alte metode”

În schimb, Carmen Brumă recomandă o dietă echilibrată și sport, menționând că alte metode ar trebui luate în considerare doar în cazuri excepționale.

„Eu sunt pentru dietă și sport și doar în cazuri excepționale recurgem la alte metode. Deci trebuie să accepți că ai nevoie de o restricție. După aceea vezi care restricție ți se potrivește, pe care o poți accepta mai ușor o perioadă mai lungă de timp și sigur vei ajunge la punctul final adică eliminarea kilogramelor în plus. E important și cum ajungi la punctul final. O dietă trebuie să-ți dea ție toate aceste soluții, să te ajute să slăbești indiferent că vorbim de intermittent fasting, de trei mese pe zi, de două mese pe zi sau de trei mese pe zi și două gustări. Indiferent de soluția alimentară pe care o alegeți, o dietă trebuie să te ajute să slăbești, să te mențină sănătos și cu energie și să-ți dea soluții pentru perioada în care se termină dieta. 

Dieta se termină pentru că nu este un mod de viață. Cura de slăbire nu este și nu trebuie să fie un mod de viață. Există acele persoane care țin ani de zile cure de slăbire pentru că nu reușesc să mențină rezultatele. Slăbesc, se îngrașă, slăbesc, apoi se îngrașă iar. Asta este departe de a fi o variantă optimă. Au o grămadă de probleme de sănătate și în timp scade rata metabolică, scade procentul de masă musculară, crește procesele grăsime. Sunt o grămadă de probleme acolo. Adică aproape că e mai bine să rămâi la o greutate chiar și mare decât să fluctuezi în greutate. Deci, cura de slăbire bună e aia care te învață și ce să faci când se termină”, a mai precizat Camen Brumă.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel