Sir David Attenborough s-a vaccinat împotriva COVID-19: "La 94 de ani, cred că am dreptul!"

Data publicării:
David Attenborough, captură foto Instagram
Descriere foto: David Attenborough, captură foto Instagram

Sir David Attenborough se numără printre personalităţile care s-au vaccinat recent împotriva COVID-19.

Vestea conform căreia celebrului naturalist britanic, în vârstă de 94 de ani, i-a fost administrat vaccinul vine la câteva zile după ce Palatul Buckingham a anunţat că regina Elisabeta a II-a şi prinţul consort Philip au primit prima doză în cadrul imunizării împotriva COVID-19.

Reprezentantul lui sir David Attenborough este cel care a dat vestea că naturalistul s-a vaccinat, 

Nu a fost dezvăluit care dintre vaccinurile disponibile i-a fost administrat lui David Attenborough sau data exactă a inoculării.

Gazda emisiunii "A Perfect Planet" se numără personalităţile britanice care au primit prima dintre cele două doze de vaccin, precum Prue Leith ("The Great British Bake Off"), actorul Sir Ian McKellen, coregraful Lionel Blair şi actriţa Joan Collins.

În prezent, există trei vaccinuri aprobate pentru administrare în Marea Britanie: Oxford-AstraZeneca, Pfizer-BioNTech şi Moderna. În cazul celui din urmă, dozele sunt aşteptate să sosească până în primăvară, notează BBC.

Sir David Attenborough, care s-a izolat la domiciliul său din Londra, a declarat într-un interviu acordat luna trecută pentru The Telegraph că va accepta cu siguranţă invitaţia de a fi vaccinat când îi va veni rândul. "La 94 de ani, cred că am dreptul!" a spus el publicaţiei britanice. "Sunt încă un om de ştiinţă capabil, sper, pentru a realiza că aceasta este calea de urmat".

El a adăugat că munca depusă pentru dezvoltarea vaccinurilor a demonstrat efectele pozitive ale cooperării internaţionale în combaterea problemelor globale, printre care se numără criza climatică. "Acesta (virusul) a atras atenţia asupra faptului că nu suntem atât de omnipotenţi şi că nu deţinem în totalitate controlul, aşa cum credem", a declarat naturalistul pentru publicaţia menţionată, notează Agerpres. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel