Singura metodă prin care puteţi scăpa cu viaţă din trafic. Şi câteva soluţii pentru "calmarea" şoferilor

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

Un bărbat a murit după o şicanare în trafic cu un motociclist. E doar ultimul dintr-un şir lung de evenimente tragice pe şoselele din România, evenimente la care autorităţile par să nu aibă răspuns. 

Un bărbat care circula cu trotineta electrică a murit în trafic. E ştirea zilei. De fapt, substratul este ştirea zilei, pentru că bărbatul a murit după o şicanare în trafic cu un motociclist, care la un moment dat l-a lovit cu casca, l-a dat cu capul de o maşină, l-a făcut astfel să cadă din picioare în stradă, moment în care a fost lovit şi călcat de o maşină care circula regulamentar. O zi normală care pentru doi bărbaţi s-a sfârşit tragic: unul a murit şi unul a ajuns în arest, cu o crimă pe conştiinţă. 

De unde pleacă toate astea? Preşedintele Klaus Iohannis observa, corect de altfel, că şoferii din România sunt extrem de nervoşi în trafic. Asta se vede pe orice şosea, prin viteză excesivă, depăşiri la limită, claxoane, flashuri, înjurături, semne, bătăi în trafic. Şi culminează cu astfel de evenimente. Psihologii spun că totul pleacă de la frustrări acumulate acasă, la locul de muncă sau din relaţiile cu prietenii. Specialiştii în conducere defensivă spun că totul pleacă din şcolile de şoferi, care sunt de fapt şcoli de luat permisul. Toţi au dreptate, nu? 

 

Citește continuarea pe DC NEWS



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel