Sindromul premenstrual (PMS), simptome. De ce ți-e POFTĂ de ciocolată sau chipsuri și ce alimentele să EVIȚI când ești la menstruație

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Sasun Bughdaryan
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Sasun Bughdaryan

Ce este sindromul premenstrual (PMS), care sunt simptomele, cauzele și ce trebuie să mănânci sau să bei ca să te tratezi. 

Simți nevoia să mănânci înghețată, ciocolată și orice tip de dulciuri când se aproapie acea perioadă a lunii? Sau ai pur și simplu pofte și ai mânca orice, non-stop fără să știi de ce?

Potrivit Colegiului American de Obstetricieni și Ginecologi, până la 85% dintre femei se confruntă cu cel puțin un simptom al sindromului premenstrual, fie cu schimbări fizice, fie cu schimbări emoționale perturbatoare care pot apărea oricând, cu 2 săptămâni înaintea ciclului menstrual, iar până la 70% dintre aceste femei suferă de pofte alimentare legate de sindromul premenstrual, balonare, oboseală, tulburări de somn, schimbări de dispoziție și iritabilitate.

Oricare dintre acestea au potențialul de a vă sabota dieta, în cazul în care țineți una, susține Judith Wurtman, doctor în științe, director al programului de sănătate ale femeilor de la Massachusetts Institute of Technology din Cambridge.

Deci, dacă se estimează că până la 3 din fiecare 4 femei aflate la menstruație au experimentat o formă de sindrom premenstrual, poți fi una dintre ele și trebuie să știi toate aceste lucruri despre corpul tău.

 

"În primul rând, aveți pofte alimentare, de obicei pentru alimente dulci, cu amidon, cu un substrat de grăsime, cum ar fi înghețata de ciocolată. Apoi, starea de spirit proastă te face să spui: La naiba cu asta!. Îți pierzi voința de a-ți exercita orice control asupra a ceea ce mănânci", mai spune Wurtman.

Poftele, semne ale tulburării disforice premenstruale (PMDD). Diferența dintre tulburare și o posibilă sarcină

 

Mâncatul compulsiv și pofta de mâncare înainte de menstruație pot fi, de asemenea, semne ale tulburării disforice premenstruale (PMDD), care este o formă mai severă de sindrom premenstrual.

Sigur, poftele și foamea de sarcină sunt comune, dar la fel sunt și aversiunile la anumite alimente. Aceasta înseamnă să fii total descurajată de simpla vedere sau mirosul anumitor alimente, inclusiv de cele pe care le iubeai înainte de sarcină. Aversiunile alimentare sunt frecvente în sarcină, dar nu și în sindromul premenstrual.

Citește continuarea pe DC MEDICAL



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel