Sindromul post-COVID la copii. Cât durează, cum se manifestă

Data actualizării: | Data publicării:
Copii, foto Unsplash/ Piron Guillaume
Descriere foto: Copii, foto Unsplash/ Piron Guillaume

Cercetătorii din Australia au descoperit că, spre deosebire de adulți, sindromul postcovid la copii și adolescenți rareori durează mai mult de 12 săptămâni, se arată într-un articol publicat în Pediatric Infectious Disease Journal.


Oamenii de știință au analizat 14 lucrări internaționale de cercetare, care au studiat evoluția stării de sănătatea a 19.400 de copii, cu simptome persistente după ce au suferit o infecție cu coronavirus. Printre cele mai frecvente simptome înregistrate în următoarele patru până la 12 săptămâni după o formă severă de COVID-19 au fost dureri de cap, oboseală, tulburări de somn, dificultăți de concentrare și dureri abdominale. În majoritatea cazurilor, simptomele nu au durat mai mult de 12 săptămâni.

Totuși experții susțin necesitarea continuării studiilor pe această temă, deoarece majoritatea respectivelor lucrări de cercetare nu au luat în considerare o serie întreagă de factori.

 

Citește continuarea pe DCBusiness. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel