Sindromul ochilor uscați în timpul iernii. Cele mai eficiente metode care te scapă de această problemă

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

Sindromul ochilor uscați este cel mai probabil să apară iarna și primăvara. Schimbările sezoniere, cum ar fi umiditatea mai scăzută din interior și vânturile puternice, pot duce la uscăciunea ochilor și la disconfort. Continuați să citiți pentru a afla metodetele care te ajută  la combaterea ochilor uscați în timpul iernii.

Tratarea ochilor uscați în timpul iernii

Este posibil să trebuiască să folosiți o combinație de tratamente pentru a vedea cele mai bune rezultate.

Lacrimi artificiale

Lacrimile artificiale sunt o metodă de restabilire a umidității naturale a ochilor dumneavoastră. Acestea sunt disponibile fără prescripție medicală în majoritatea farmaciilor. Dacă purtați lentile de contact, asigurați-vă că achiziționați o opțiune compatibilă cu lentilele de contact. Încercați să aplicați lacrimile artificiale de mai multe ori pe parcursul zilei (de obicei de până la șase ori). Citiți cu atenție eticheta picăturilor pentru ochi: Dacă picăturile conțin conservanți, aplicarea lor mai frecventă vă poate irita ochii. Dacă vă treziți că aveți nevoie de lacrimi artificiale de mai mult de șase ori pe zi, este posibil să trebuiască să discutați cu medicul dumneavoastră despre tratamentele cu prescripție medicală pentru ochii uscați.

Unguente pentru ochi

Unguentele pentru ochi eliberate fără prescripție medicală pot ajuta la tratarea ochilor uscați. Acestea sunt mai groase decât picăturile pentru ochi și, de obicei, le aplicați pe linia interioară a genelor inferioare. Pentru că sunt mai groase, ideal este să aplicați unguentele pentru ochi înainte de culcare. Acest lucru reduce probabilitatea ca unguentele pentru ochi să vă încețoșeze vederea.

Umidificatoare de interior

Un factor cheie care contribuie la uscăciunea ochilor în timpul iernii este utilizarea caloriferelor în interior. Deși cu siguranță nu ar trebui să înghețați în numele combaterii ochilor uscați, puteți folosi un umidificator de interior pentru a restabili o anumită umiditate în aer. Câteva lucruri despre umidificatoare: este imperativ să le păstrați curate și departe de mâinile celor mici. Umiditatea din umidificatoare poate atrage în mod natural mucegai și bacterii, ceea ce poate transforma umidificatorul dumneavoastră, altfel util, într-un teren propice pentru boli. Curățați-le în mod regulat, așa cum sugerează producătorul, pentru a împiedica acest lucru.

 

Comprese calde

Dacă ochii sunt foarte iritați și roșii, aplicarea de comprese calde poate ajuta la reducerea roșeaței și a disconfortului. Înmuiați o lavetă în apă caldă și aplicați-o peste ochi timp de aproximativ 10 minute pentru a-i calma și odihni.

 

Prevenirea ochilor uscați în timpul iernii

 

Iată câteva modalități prin care puteți reduce simptomele de uscăciune a ochilor în această iarnă:

 

Evitați utilizarea uscătoarelor de păr, mai ales atunci când uscătorul suflă direct în ochi. 
Păstrați-vă locuința cât mai răcoroasă pe cât puteți tolera pentru a reduce utilizarea încălzitorului.
Luați în considerare adăugarea de acizi grași omega-3 în dieta dumneavoastră. Aceștia pot ajuta la reducerea ochilor uscați (în plus, sunt buni pentru dumneavoastră în general). Puteți lua, de asemenea, suplimente alimentare, dar consultați mai întâi medicul dumneavoastră înainte de a începe.
Purtați ochelari  atunci când ieșiți afară. Aceștia vă vor ajuta să vă protejați ochii de uscăciunea vântului (un vinovat comun al ochiului uscat) în timpul iernii, potrivit healthline.com 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel