Sinéad O’Connor, dramă sfâșietoare. Artista era răpusă de durere, după ce fiul său s-a sinucis: „Copilul meu, te iubesc!”

 Sinéad O'Connor a murit la vârsta de 56 de ani. Artista era devastată de moartea fiului său.

Familia ei a anunțat vestea "cu mare tristețe", spunând că "familia și prietenii ei sunt devastați". Cauza decesului nu a fost făcută publică.  Sinéad O'Connor  a fost cunoscută mai ales pentru single-ul Nothing Compares 2 U, lansat în 1990, care a ajuns pe primul loc și i-a adus faima în întreaga lume.

Sinéad O’Connor, dramă sfâșietoare

Născută Sinead Marie Bernadette O'Connor în Glenageary, comitatul Dublin, în decembrie 1966, cântăreața a avut o copilărie dificilă. În adolescență, ea a fost plasată în Centrul de formare An Grianan din Dublin, care a fost cândva una dintre faimoasele spălătorii Magdalene, înființate inițial pentru a încarcera tinerele fete considerate a fi promiscue. O călugăriță i-a cumpărat o chitară și i-a făcut cunoștință cu un profesor de muzică - ceea ce a dus la lansarea carierei muzicale a lui O'Connor.

În 1987, a lansat primul ei album, The Lion And The Cobra, care a fost apreciat de critici și care a intrat în top 40 în Marea Britanie și SUA. Următorul ei album a fost I Do Not Want What I Haven't Got, care a inclus Nothing Compares 2 U. Scrisă de Prince, piesa a ajuns pe primul loc în întreaga lume, inclusiv în SUA și Marea Britanie.

O'Connor, care și-a exprimat în mod deschis opiniile sociale și politice, a lansat 10 albume de studio între 1987 și 2014.

În 1991, a fost desemnată artista anului de către revista Rolling Stone și a primit premiul Brit Award pentru artistă solo internațională. În anul următor, unul dintre cele mai notabile evenimente din cariera ei a avut loc când a rupt o fotografie a Papei Ioan Paul al II-lea în cadrul emisiunii americane Saturday Night Live, unde era invitată. După o interpretare a cappella a piesei War a lui Bob Marley, ea s-a uitat la cameră și a spus "luptați cu adevăratul inamic", un protest împotriva abuzurilor sexuale asupra copiilor în Biserica Catolică. Acțiunile sale au dus la interzicerea pe viață de către postul de televiziune NBC și la proteste împotriva ei în SUA, în urma cărora au fost distruse copii ale discurilor sale în Times Square din New York.

"Nu-mi pare rău că am făcut-o. A fost genial", a declarat ea într-un interviu acordat New York Times în 2021.

Ultimul album de studio al lui O'Connor, I'm Not Bossy, I'm The Boss, a fost lansat în 2014.

Convertită la islam în 2018, cântăreața din Dublin și-a schimbat numele în Shuhada' Sadaqat, dar a continuat să cânte sub numele ei de naștere. Ea a lansat o carte de memorii, Rememberings, în 2021.

Fiul artistei s-a sinucis, la vârsta de doar 17 ani

În ianuarie 2022, fiul ei Shane, în vârstă de 17 ani, a fost găsit mort după ce fusese dat dispărut cu două zile înainte. Scriind pe rețelele de socializare după moartea lui, ea a spus că el "a decis să pună capăt luptei sale pământești" și a cerut ca "nimeni să nu-i urmeze exemplul". Ulterior, cântăreața și-a anulat toate spectacolele live pentru restul anului 2022 din cauza "durerii sale continue" în urma morții fiului ei.

O'Connor i-a adus un omagiu lui Shane într-unul dintre ultimele sale tweet-uri, numindu-l "dragostea vieții mele, lampa sufletului meu, am fost un singur suflet în două jumătăți".

Kathryn Ferguson, regizoarea din Belfast, una dintre ultimele persoane care au vorbit cu O'Connor înainte de moartea acesteia, a declarat că a fost "devastată" de această veste.

Ferguson lucrase la un film documentar despre O'Connor, intitulat Nothing Compares, care va fi lansat sâmbăta aceasta.

"Filmul nostru a fost într-adevăr, pentru mine, o scrisoare de dragoste pentru Sinéad. A fost realizat de-a lungul a foarte mulți ani", a declarat ea pentru emisiunea Front Row de la BBC Radio 4.

"Și a fost făcut datorită impactului pe care l-a avut asupra mea ca tânără care am crescut în Irlanda. Este una dintre cele mai radicale și incredibile muziciene pe care le-am avut. Și am fost foarte, foarte norocoși că am avut-o."

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 27 iul 2023, 12:07 | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience