Simptomul care face diferența între RINITA alergică și VIROZĂ: Avem soluții! Devine o problemă când sunt supărătoare

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Brittany Colette
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Brittany Colette

Rinita alergică, ce trebuie să știi despre ea și cum faci diferența între ea și viroza respiratorie.

Rinita alergică poate apărea tot timpul anului, însă primăvara, când este mult polen în aer, frecvenţa lor creşte.

Problema cea mai mare este că rinita poate fi confundată foarte ușor cu o răceală, iar cine face asta sfârşeşte prin a lua medicamente inutil, mai ales că cei mai mulți dintre români nu cer sfatul unui medic și iau medicamente după ureche.

Dacă vorbim despre polenul anumitor plante, luna martie este prima în care se manifestă ceea ce se cheamă rinita sezonieră, iar asta înseamnă nas înfundat, strănut, dureri de cap şi o stare generală alterată.

Sigur, chiar dacă acestea sunt exact simptomele din debutul unei viroze, există şi anumite diferenţe, şi evident, un tratament diferit.

Cum ne afectează rinita alergică

 

Rinita alergică apare din cauza unui răspuns imunitar exagerat în prezenta anumitor substanţe din mediu, iar de la inflamaţia locală până la strănut şi nas înfundat este nevoie de doar câteva minute.

"Prima dată este destul de greu să facem o diferenţă între rinita alergică şi o răceală obişnuită pentru că rinita alergică are simptome asemănătoare unei răceli obişnuite", a declarat Ioan Bulescu, medic specialist ORL.

În cazul unei alergii, apare însă şi mâncărimea locală: pielea, căile respiratorii şi chiar ochii sunt principalele zone de disconfort.

În plus, tratamentul standard pentru răceală, nu are niciun rezultat.

"Faţă de o răceală normală de 5/7 zile, rinita persistă perioade îndelungate care nu se vindecă cu nimic. Devine o problemă când simptomele sunt supărătoare. Ne curge mereu nasul şi strănutăm, avem nasul înfundat pe perioade lungi de timp, se modifică somnul", a declarat Ioan Bulescu, medic specialist ORL, pentru Observator News.

În acest caz, medicul ne poate recomanda anumite analize de sânge sau cutanate patch pentru a stabili exact care este alergenul şi dacă îl putem evita. Tot el ne va da şi un tratament.

"Avem tot felul de medicamente antialergice şi preparate nazale de ceva vreme împreună cu colegii noştri alergologi avem nişte soluţii, vaccinuri pentru diferiţi alergeni", a completat medicul specialist ORL.

Citește continuarea pe DC MEDICALGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Spectacola Team | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel