Simplu și bun! Rețeta zilei: Pui cu smântână și ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci, sursa pixabay/ autor Fernando Sadao Shiraishi
Descriere foto: Ciulama de pui cu ciuperci, sursa pixabay/ autor Fernando Sadao Shiraishi

Această rețetă de pui cu smântână și ciuperci este extrem de gustoasă și foarte ușor de gătit. 

Puiul cu smântână și ciuperci este alegerea perfectă pentru un prânz copios. Această rețetă este foarte simplă de făcut și te va cuceri pe loc. 

 

Iată ingredientele de care vei avea nevoie:


4 pulpe de pui

1 ceapă mare

300 g smântână de gătit

4-5 ciuperci mari proaspete

2 linguri (rase) de făină

ulei de floarea soarelui

sare

piper

mărar sau pătrunjel proaspăt

 

Mod de preparare: 


1. Curățăm ciupercile și le tăiem felii. Ceapa trebuie tăiată și ea mărunt. 

2. După ce am pregătit pulpele de pui, le punem la un loc cu ciupercile și ceapa într-o tigaie cu ulei încins. Le lăsăm până se rumenesc ușor. 

3. După ce le-am călit, le scoatem din ulei și le punem într-o altă tigaie, dar doar după ce s-au răcit puțin. 

4. Într-un vas trebuie să amestecăm 2 linguri de smântână cu 2 linguri de făină. După care omogenizăm cu restul de smântână. 

5. Turnăm acest amestec peste puiul cu ciuperci și ceapă și le lăsăm să fiarbă. După ce sosul s-a îngroșat puțin, putem opri focul. Adăugam sare și piper după gust. 

6. La final putem presăra câteva fire de mărar și pătrunjel proaspăt și servim cu mămăliguță. 

Masa este gata! Poftă bună!

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Dată: 13 feb, 14:39 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play