Simona Halep, prima reacție după ce a fost suspendată patru ani din tenis: „Sunt șocată și dezamăgită”. Sportiva lansează mai multe acuzații

Data publicării:
Simona Halep, captură video Youtube Andra
Descriere foto: Simona Halep, captură video Youtube Andra

Simona Halep a avut prima reacție publică, după ce s-a aflat faptul că a fost găsită vinovată în scandalul de dopaj.

Simona Halep a fost pusă astăzi în fața unei situații extrem de dure, care îi poate pune capăt carierei sportive. Marți, 12 septembrie, Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis a anunțat faptul că tenismena a fost găsită vinovată în scandalul de dopaj, motiv pentru care trebuie să fie suspendată timp de 4 ani din tenis. Vestea a venit ca un șoc pentru multe personalități din lumea sportivă, iar însăși Simona Halep și-a exprimat șocul și uimirea cu privire la această decizie dură. Ea susține în continuare faptul că nu a apelat la niciun fel de substanță interzisă, iar zecile de teste pe care le-a făcut de-a lungul timpului au demonstrat acest lucru.

"Astăzi, un tribunal din cadrul Programului Antidoping pentru Tenis a anunțat o decizie provizorie în cazul meu. Ultimul an a fost cel mai greu meci din viața mea și, din păcate, lupta mea continuă. Mi-am dedicat viața frumosului joc de tenis. Iau foarte în serios regulile care guvernează sportul nostru și mă mândresc cu faptul că nu am folosit niciodată, cu bună știință sau intenționat, vreo substanță interzisă. Am refuzat să accept decizia lor de suspendare pentru patru ani.(...) Deși sunt recunoscătoare că am în sfârșit un rezultat după numeroase întârzieri nefondate și sentimentul de a trăi în purgatoriu timp de peste un an, sunt atât șocată, cât și dezamăgită de decizia lor. Cred într-un sport curat și, în aproape două decenii ca jucătoare profesionistă de tenis, de-a lungul a sute de turnee și două titluri de Grand Slam, am făcut 200 de teste de sânge și urină pentru a verifica dacă nu există substanțe interzise - toate au fost curate, până la 29 august 2022.”, este o parte din textul postat de Simona Halep pe Instagram.

Simona Halep, șocată de decizia finală în cazul scandalului de dopaj

În continuare, Simona Halep a adus mai multe argumente prin care să arate faptul că decizia instituției este una nefondată și că i s-a produs o reală nedreptate. Mai mult, aceasta lansează și acuzații dure, spunând faptul că comisia și-a schimbat brusc decizia abia după ce a aflat faptul că numele său este cel implicat în scandal.

„Am fost testată aproape săptămânal după testul meu inițial pozitiv până la începutul anului 2023, toate rezultatele fiind negative. În ciuda acestor dovezi, ITIA a adus o acuzație de ABP doar după ce grupul său de experți a aflat identitatea mea, ceea ce a făcut ca doi din trei să-și schimbe brusc opinia în favoarea acuzațiilor ITIA. ITIA s-a bazat exclusiv pe opiniile acestor experți care s-au uitat doar la parametrii mei sanguini - pe care i-am menținut mai bine de 10 ani în același interval. Acest grup a ignorat faptul că nicio substanță interzisă nu a fost găsită vreodată în probele mele de sânge sau de urină, cu singura excepție a unui test pozitiv din 29 august pentru roxadustat, care era prezent la un nivel extrem de scăzut și care, dacă luăm în considerare testul meu negativ cu trei zile înainte, ar fi putut fi cauzat doar de o expunere accidentală la roxadustat.”, a continuat ea.

Sportiva, pregătită să facă apel în Tribunal

În acest sens, Simona Halep nu este gata să se lase bătută. Românca este pregătită să lupte până la capăt pentru a i se face dreptate și urmează să facă apel în Tribunal.

„Sunt veșnic recunoscătoare pentru sprijinul pe care l-am primit din partea familiei mele, a prietenilor și a fanilor tenisului din întreaga lume. Continui să mă antrenez și să fac tot ce-mi stă în putință pentru a-mi reabilita numele de aceste acuzații false și a mă întoarce pe teren. Intenționez să fac apel la această decizie la Tribunalul de Arbitraj Sportiv și să urmez toate căile de atac împotriva companiei de suplimente în cauză", a încheiat sportiva.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Simona Halep (@simonahalep)



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel