Shurubel, secretul unei căsnicii fericite. Obiceiul soției care îl scoate din minți pe prezentatorul de la Vorbește lumea: „Am rugat-o de o mie de ori să nu...” / EXCLUSIV

Data publicării:
EXCLUSIV

Andrei Lăcătuş a vorbit despre plecarea din radio și despre proiectul de pe Pro TV, pe care l-a acceptat în 2021. 

Andrei Lăcătuş, cunoscut sub numele de Shurubel, a intrat în echipa Vobește lumea de mai bine de un an, când, de luni până vineri încântă publicul cu starea sa de spirit optimistă, dar și cu buna dispoziție extrem de molipsitoare. În exclusivitate pentru Spectacola, Shurubel ne-a povestit cum a primit provocarea de a prelua cârma matinalului de la Pro TV, alături de ceilalți doi colegi ai săi, și care este motivul pentru care a ales să se retragă din lumea radioului, după 10 ani de activitate. 

 

SPECTACOLA: Ați revenit în forță pe micile ecrane, după câteva luni de pauză. Ți-au lipsit emisiunile live?
 
Andrei Lăcătuş: Mi-a lipsit vocea din casca pe care o port la emisiune. O avem acolo pe producătoarea noastră, Andreea Caranda, care ne dă indicații. Practic, am fost în vacanță vara asta și m-am simțit pierdut fără ea. Nu știam ce să fac pe plajă, unde să mă așez, când să mă dau cu cremă. A fost oribil. Dar acum ne-am întors și nu îmi mai dau casca jos niciodată! (n.r râde)


 
SPECTACOLA: Ce ai făcut în tot acest timp, în care publicul nu te-a văzut zilnic în cadrul matinalului? Cum ți-ai reîncărcat bateriile pentru noul sezon Vorbește lumea? 
 
Andrei Lăcătuş: Mi-am dus părinții în Grecia. Am condus până în Thassos, despre care am aflat că e pământ românesc. Practic 80% dintre turiștii de acolo sunt români, conform unui studiu oficial realizat de mine pe faleză, în stațiunea Skala Potamia.

 


SPECTACOLA: Telespectatorii au avut parte însă și de o surpriza, în ceea ce privește prezența feminină din platoul emisiunii. Cum este însă pentru tine să fii coleg de platou cu Lili Sandu? Sunt momente în care îți este dor de Adela Popescu? 
 
Andrei Lăcătuş: Sigur că ne e dor de Ade, dar avem grupul nostru de whatsapp cu ea și ne tot trimitem acolo poze și glume. Lili e și ea o minune, am avut chimie instant și cred că eu și Bogdan avem cel mai mare noroc în ceea ce privește colegele cu care ne e dat să lucrăm la Vorbește Lumea. Aici nu mă refer doar la cele care apar pe sticlă, ci și la cele care construiesc emisiunea din spatele camerelor și din redacție!

 


 
SPECTACOLA: De aproximativ doi ani ai renunțat la meseria pe care ai făcut-o timp de 10 ani, radioul, și ai decis să-i dai o șansa televiziunii. Cum a venit pentru tine propunerea de la fi prezentator la Vorbește lumea? Sunt diferențe majore între cele doua domenii, din perspectiva ta?
 
Andrei Lăcătuş: Propunerea de a prezenta Vorbește Lumea a venit când eram în Sibiu, unde am locuit pe timpul anului sabatic, într-un moment în care mă gândeam să îmi prelungesc pauza cu încă un an. E foarte tare să ai timp de tine, să te asculți un pic, dar era vorba totuși de o ofertă de la Pro TV, așa că am ales să ascult și ce Vorbește Lumea. Sunt multe diferențe între radio și TV, dar prima care îmi vine în minte e legată de faptul că în radio eram o mână de oameni la volanul unei emisiuni, pe când aici simți că ai o armată în spate. Cu toate astea, eu și Bogdan am demonstrat că putem să facem haos în orice situație, oricât de mult ar încerca să ne scoată din belele colegii noștri.


 
SPECTACOLA: Îți mai amintești un episod amuzant pe care l-ai întâmpinat în primele zile când ai pășit în platou?
 
Andrei Lăcătuş: Cred că întreg primul an a fost un episod amuzant. Personal am rămas cu momentul în care ne-a vizitat Fuego și mi-a venit să îl intreb dacă, atunci când împodobește bradul, ascultă colinde de la Ștefan Hrușcă. Am încercat să văd dacă există o competiție neștiută acolo, un foc care arde, dar se pare că nu. Fuego a fost foarte pașnic și a spus că cel mai mare colindător român este Ștefan Hrușcă. Fair play!

 


SPECTACOLA: Care ți s-a părut a fi cea mai mare provocare, în ceea ce privește noul loc de muncă?
 
Andrei Lăcătuş: În continuare mi se pare o provocare limita de timp pe care o avem pentru fiecare invitat. Eu sunt mai din generația podcastului, aș vorbi câte o oră cu fiecare, așa că mă sperii de fiecare dată când aud în cască expresia "încă 30 de secunde și apoi TREBUIE să luăm publicitate!". Mooor! Dar asta-i viața!


 
SPECTACOLA: Cum au reacționat fanii la aceasta schimbare? Ce mesaje ți-au trimis atunci? Te-au încurajat sau ți-au transmis “regretele” lor, din cauza faptului ca nu te vor mai auzi pe radio?
 
Andrei Lăcătuş: Eu nu mă așteptam să îmi scrie oamenii, dar ziua în care am anunțat că o să iau o pauză de la radio a fost muuult mai emoționantă decât prevăzusem. Cred că e o poveste în care se regăsesc mulți români. Povestea omului care a muncit mult să își atingă un vis, în ciuda multora care au zis că nu va reuși, dar la un moment dat descoperă că a tras atât de tare încât s-a îndepărtat de sine și că are nevoie de o pauză, fiindcă nu mai vede pădurea din cauza copacilor, cum ar veni. Eram obosit la cap, aș zice (n.r. râde)


 
SPECTACOLA: Povestește-ne câteva detalii din culisele emisiunii matinale. Cum te înțelegi cu colegii tăi de platou? Există aceeași chimie și veselie și după ce se opresc camerele video? Pentru că noi, pe micile ecrane, așa vă vedem zilnic: optimiști, bine dispuși și cu simțul umorului foarte bine dezvoltat. 
 
Andrei Lăcătuş: Eu încerc să râd în fiecare dimineață de când mă trezesc. Așa mă setez. Râd în mașină, râd când intru în parcarea studioului cu muzica tare, ne salutăm cu toții, ne îmbrățișăm, colegii de la camere mai povestesc una, alta, urc la garderobă unde o găsesc pe Lili cu stilistul nostru, Nicolle, râdem și acolo, în special de silueta mea confuză. Apoi eu și Lili, coborâm la machiaj, unde le găsim pe Ioana Laupăr (așa am botezat-o) și pe Ioana Căprioara (nu știu cine a botezat-o așa, dar sună bine) care sunt sare și piper și râdem toți și acolo. Intrăm în platou, ne punem căștile la Romeo, Cocuța ne face un ceai și mai cântă cu mine la flaut (cântăm fals, dar ne facem o trupă cândva), apoi Finu ne spune o glumă scurtă, plus cât mai avem până intrăm în direct la Știri. Cornel și Văru ne mai aduc ce ne mai trebuie în platou, tot cu gura până la urechi, iar noi, având casca în ureche acum, le spunem bună dimiiii oamenilor din regie, dintre care cele mai gălăgioase și melodioase râsete le au Andreea, Sașa și Mădălina (toți băieții vor să o urmărească pe instagram pe Mădălina). Știu că e un răspuns lung, dar și întrebarea a fost lungă. Ei sunt doar o parte dintre oamenii faini care fac emisiunea asta să fie o gură de aer cu energie bună pentru telespectatori. Aaaa, era să uit. Cam ăsta e momentul în care ajunge și Bogdan la platou. El vine direct de la emisiunea matinală pe care o face la radio în fiecare zi. Omului îi place să muncească, ce să-i faci!?
 


 
SPECTACOLA: Spuneai acum ceva timp, într-un interviu, faptul că după ce te-ai retras din radio ți-ai dorit să petreci mai mult timp cu cei dragi, implicit cu soția ta. Ai reușit să faci asta? Ce activități obișnuiți să faceți în cuplu, pentru a vă relaxa?
 
Andrei Lăcătuş: Da, când am avut ceva timp liber am descoperit că soția mea e o tipă chiar mișto, se pare ca am ales bine (n.r. râde) Încerc să fiu cât mai prezent în viața ei și a noastră și să ieșim din casă atât cât putem. Avem o chestie gonflabilă, ca un fel de canapea portabilă care se umflă instant și plecăm în tot felul de locuri verzi, unde pur și simplu ne așezăm între doi copaci și vorbim, râdem, citim și ne uităm la natură câteva ore.


 
SPECTACOLA: Într-o lume în care divorțurilor sunt la orice pas, care crezi că este “rețeta” unei căsnicii fericite? În cazul vostru, ce funcționează? Care sunt principiile ce stau la baza relației voastre? 
 
Andrei Lăcătuş: În cazul nostru a funcționat setarea unui scop comun. Noi știm de când deschidem ochii dimineața că trebuie să ne bucurăm de viață azi. Asta e misiunea noastră și fiecare încearcă să îi facă misiunea mai ușoară celuilalt și să îl ajute să se bucure. Și toată chestia asta funcționează până când pune ea pahare în chiuvetă, deși am rugat-o de o mie de ori să nu mai pună pahare în chiuvetă fiindcă acolo se pun farfurii, că dacă pui pahare înăuntru, nu mai ai loc de farfurii și tre să pui farfuriile murdare apoi pe lângă chiuvetă și le întinzi în toată bucătăria și apoi… uffff mă rog, unde eram? Aaa, așa, deci să vă faceți viața mai frumoasă unul altuia! Pace. Armonie!


 
SPECTACOLA: Ce alte proiecte îți propui să pregătești pe viitor?
 
Andrei Lăcătuş: Încep al doilea sezon de podcast numit "Bine, Mă!" pe care anul trecut l-am prezentat cu George Vintilă. Anul ăsta George se plimbă un pic mai mult prin țară, așa că o să mă reîntâlnesc în fiecare joi cu cel mai bun/vechi/ochelarist prieten al meu, Ionuț Bodonea. O să fim live săptămânal joi seara pe twitch.tv/theshurubel și apoi o să pun înregistrarea și pe contul de youtube numit Bine Mă. Când căutați "Bine Mă" pe youtube suntem fix sub melodia cu același nume interpretată de Florin Salam cu Tzanca Uraganu și Mr. Juve. Vă mulțumesc de follow!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel