Sharon Stone spune că a avut 9 avorturilor spontane: Sănătatea femeilor, lăsată în mâinile ideologiei masculine, este sever subminată

Data publicării:
 Sharon Stone, instagram
Descriere foto: Sharon Stone, instagram

Sharon Stone spune că a suferit nouă avorturi spontane – o experiență pe care o descrie drept o povară din punct de vedere fizic și emoțional.

Vedeta din „Basic Instinct” a dezvăluit acest lucru într-un comentariu care răspunde la o postare pe Instagram a revistei People, săptămâna trecută, centrată pe modul în care dansatoarea „Dancing With The Stars”, Peta Murgatroyd, a suferit mai multe avorturi spontane.

„Noi, ca femei, nu avem un forum pentru a discuta profunzimea acestei pierderi”, a scris Stone. „Am pierdut nouă copii din cauza avorturilor spontane”.

„Nu este un lucru mic, fizic sau emoțional, dar suntem lăsați să credem că este o problemă pe care trebuie să o suportăm, în singurătate și în secret, cu un fel de sentiment de eșec. În loc să primim compasiunea, empatia și vindecarea atât de necesare de care avem atâta nevoie”, a continuat aceasta.

„Sănătatea și bunăstarea femeilor, lăsate în grija ideologiei masculine, au devenit sever subminate, mai degrabă cu ignoranță, precum și violent opresive ca efort”, a adăugat ea.

Utilizatorii Instagram i-au mulțumit actriței în vârstă de 64 de ani pentru că a fost deschisă cu privire la povestea ei. „A fi capabil de a amplifica experiențele trăite ale femeilor este primul pas către crearea schimbării necesare”, a scris un utilizator.

Stone are trei fii adoptați, potrivit NBC News.

Într-un interviu din 2017, pentru postul de știri de divertisment Extra TV, ea a vorbit despre cum i-a fost dificil să ducă un copil la termen din cauza unei afecțiuni genetice a sângelui.

„Pot spune că am avut trei avorturi spontane la cinci luni și jumătate de sarcină și nimeni nu a avut nicio soluție pentru mine, legat de ce se întâmplă, de ce mi se întâmplă asta”, a spus ea, potrivit Insider. „Este devastator faptul că comunitatea medicală nu acordă atenția de care este nevoie”.

Curtea Supremă a SUA a eliminat, vineri, dreptul constituțional la avort, anulând hotărârea istorică Roe vs. Wade din 1973.

Utah este printre primele state care au interzis aproape toate avorturile, la doar câteva ore după decizia Curții Supreme din SUA, în timp ce Washington DC a fost declarat „oraș pro-choice” („pro-alegere”- împotriva interzicerii avortului). În Alabama au devenit interzise inclusiv avorturile care vin în urma violurilor și adulterului.

Avortul era deja ilegal în mai multe state din SUA sâmbătă, interdicțiile introduse la câteva ore de la anularea deciziei Roe v Wade, în timp ce orașele au izbucnit în semn de protest față de hotărârea de referință.

Curtea Supremă a SUA a abolit vineri dreptul constituțional la avort, la mai bine de 50 de ani după ce a fost consemnat, pentru a lăsa statele să decidă, în mod individual. În cele din urmă, acest pas este de așteptat să ducă la interzicerea avortului în aproape toate statele controlate de republicani, adică aproximativ jumătate din țară.

Citește continuarea pe DC NEWS



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel