Shakira este acuzată pentru evaziune fiscală în Spania. Ce prejudiciu ar fi adus vedeta statului

Shakira, foto Instagram
Descriere foto: Shakira, foto Instagram

Un judecător spaniol a decis că există ''suficiente dovezi'' pentru a o aduce în faţa instanţei pe diva columbiană Shakira, sub acuzaţia de evaziune fiscală.

Judecătorul Marco Jesus Juberias a finalizat o investigaţie preliminară cu privire la acuzaţiile formulate de procurori, conform cărora Shakira nu a plătit impozit pe venitul obţinut în perioada 2012 - 2014, iar prejudiciul se ridică la suma de 14,5 milioane de euro.

 

"Documentele (...) anexate pentru proces reprezintă dovezi suficiente pentru a continua procedurile" de aducere a cântăreţei în faţa justiţiei, conform deciziei judecătorului Juberias.

 

Dacă procurorii spanioli susţin că Shakira locuia în regiunea Catalonia în perioada în care s-ar fi produs acest prejudiciu, avocaţii vedetei susţin că aceasta a locuit în Spania abia din anul 2015 şi că şi-a plătit toate obligaţiile sub formă de taxe şi impozite.

 

Avocaţii vedetei au mai precizat că această decizie a instanţei reprezintă "un prim pas firesc" şi că "rămân încrezători şi complet cooperanţi cu instanţa, dar nu vor mai face alte comentarii".

 

Shakira, 44 de ani, are o relaţie cu apărătorul echipei FC Barcelona, Gerard Pique din 2011. Cei doi au împreună doi copii, notează Agerpres. 

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Dată: 29 iul, 19:06 | Categorie: International
Get it on App Store Get it on Google Play