Cum îndepărtezi corect punctele negre din zona buzelor

Data actualizării: | Data publicării:
puncte negre
Descriere foto: puncte negre

Punctele negre sunt inestetice, încăpățânate și pot apărea oricând, fără avertisment. Deși pare tentant să scoți coșurile prin stoarcere, nu este cea mai bună cale de a le elimina  - mai degrabă le faci să arate mai rău.

Ce sunt punctele negre din zona buzelor? 

Punctele negre sunt pori înfundați cu un amestec de ulei si celulele moarte ale pielii. Astfel se  formează un dop întunecat.

Multe persoane asociază punctele negre cu acneea, deși acestea se pot dezvolta și la persoanele fără acnee.

Punctele negre pot apărea oriunde pe corp, inclusiv buzele. 

 

Cum putem evita formarea punctelor negre la nivelul buzelor

 

Putem evita puctele negre menținând o rutină bună de îngrijire a pielii, fără să atingem fața cu mâinile nespălate.

Potrivit Medical News Today, printre cauzele care duc la apariția punctelor negre se numără: o supraproducție de sebum, dermatita seboreica, hidratare excesivă sau utilizare excesivă a produselor de îngrijire a pielii grase, condiții umede, transpirație excesivă, expunerea la grăsimi în mediu, inclusiv poluarea aerului și fumul de țigară, deteriorarea unui folicul de păr prin stoarcerea unui cos sau frecarea pielii feței prea puternică sau de la folosirea telefonului mobil prea aproape de față sau de gură. 

Tratament

Cea mai bună metodă de tratament pentru eliminarea unui punct negru de pe buze este aceea de a înmuia capătul acestuia și de a exfolia celulele moarte din zona buzelor.

Spălați fața cu produse pe bază de acid salicilic. Acest lucru vă va ajuta să desprindeți capătul punctului. Apoi, aplicați o cremă hidratantă fără ulei. Aplicați fie un peroxid de benzoil, fie o cremă acneică cu acid salicilic pe capul negru. Aceste creme ajută la exfolierea și deblocarea porilor. Aplicați o picătură de miere caldă direct pe punctul negru. Ștergeți-l cu un prosop cald după ce se usucă.

Punctele negre care persistă sau revin pot necesita o vizită la un dermatolog. Un dermatolog poate folosi un instrument special numit extractor de comedone pentru a debloca porii.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Florentina Arcu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel