Sfaturi pentru durerea de ureche. Cele mai bune remedii naturale care te scapă de această problemă

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

Indiferent dacă durerea ta este cauzată de o răceală puternică, de acumularea de ceară sau de prea mult timp petrecut la piscină, aceste remedii naturale  vă vor face să vă simțiți mai bine, rapid.

1. Picături pentru urechi pe bază de plante

Calmează-ți urechile cu picături din plante medicinale pe bază de usturoi și de tătăneasă (o plantă cu flori cu proprietăți medicinale). Un studiu publicat în decembrie 2019 în Turkish Annals of Otorhinolaryngology a constatat că derivații de usturoi au activitate antimicrobiană împotriva microorganismelor comune care provoacă infecții ale urechii.

În plus, un studiu clinic clasic din mai 2003, publicat în Pediatrics, a constatat că picăturile naturale pentru urechi care conțin extracte de usturoi și mușețel au ajutat la reducerea durerii la copiii cu infecții ale urechii. Potrivit cercetării (care este încă citată des), aceste plante au proprietăți antibacteriene, antiinflamatorii și antioxidante. De asemenea, ele stimulează răspunsul imunitar și nu au efecte secundare cunoscute.

Un singur cuvânt de precauție: "Înainte de a folosi picăturile pentru urechi, asigurați-vă că nu există o perforație a timpanului", spune Sunjya Schweig, MD, fondator și președinte al California Center for Functional Medicine, care adaugă că a folosit frecvent picături pentru urechi pe bază de plante pentru infecțiile de urechi ale propriilor copii. Dacă aveți o gaură în timpan sau în tuburile urechii, atunci picăturile pentru urechi ar putea provoca daune sau înrăutăți lucrurile.

Dr. Schweig sugerează să vă consultați medicul înainte de a folosi picături pentru urechi sau să începeți tratamentul la începutul fazei de infecție, când aveți doar dureri ușoare sau moderate.

 

2. Compresă cu orez

"Durerea de ureche poate fi cauzată de acumularea de lichid în spatele timpanului", spune Dr. Schweig. "Puteți folosi orezul nefiert pentru a scoate acest lichid, similar cu modul în care plasarea câtorva bucăți într-o sărăriță absoarbe excesul de umiditate și previne coagularea."

Cum să folosești o compresă de orez pentru o durere de ureche

Turnați 1 ceașcă de orez nefiert într-o șosetă  și legați-o. Puneți-o la microunde timp de un minut, până când este călduță, dar nu fierbinte. Apăsați șoseta pe urechea afectată timp de 10 minute, de două ori pe zi.

"Căldura este reconfortantă și aduce circulație în zonă, în timp ce orezul va ajuta la scoaterea lichidului", spune Dr. Schweig.

 

3. Comprese cu usturoi cald

Un remediu recunoscut şi folosit de multă vreme, usturoiul are efecte extrem de benefice în caz de otite. Fierbe unul-doi căţei de usturoi într-o jumătate de cană de apă până când acesta se înmoaie, dar nu atât de mult încât să se sfărâme. Aşteaptă câteva minute să se mai răcească, iar apoi pune câte un căţel cald de usturoi în fiecare ureche. Acoperă cu vată, pentru a nu lăsa usturoiul să cadă. Dacă este necesar, prinde compresa cu puţin leucoplast. Ai grijă să nu împingi prea tare usturoiul în canalul auditiv, pentru a nu irita şi mai mult zona şi pentru a nu forţa timpanul. Substanţele din compoziţia usturoiului au rolul de a distruge bacteriile care se formează în ureche, iar căldura pe care o degajă, de a calma durerile. Pentru atenuarea durerilor de urechi pot fi utile şi compresele cu apă caldă, precum şi aplicarea unor săculeţi umpluţi cu sare încălzită, potrivit livestrong.com

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel