Sfântul Patapie, tămăduitor de cancer și multe boli. Rugăciunea pe care creștinii ortodocși trebuie să o rostească

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Aaron Burden
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Aaron Burden

Sfântul Cuvios Patapie este pomenit în calendarul creştin ortodox în ziua de 8 decembrie.

Astăzi, 8 decembrie, Sfântul Cuvios Patapie este pomenit în calendarul creștin ortodox. În această zi este bine să rostim rugăciunea Sfântului Patapie, care ne va schimba viața. Totodată, astăzi este bine să ținem post Postul reprezintă ascultarea de porunca lui Dumnezeu.

Rugăciunea Sfântului Patapie, vindecătorul de boli grave

„Laudă a creștinilor și apărător al monahilor te-ai arătat Patapie, părintele nostru. Prin nevoință, prin pătimiri și rugăciuni ai acum indrăznire către Dumnezeu a mijloci neîncetat pentru noi, cei păcătoși și vrednici de osânda.

Izbăvește pe robii tăi din ispite și din boli și de toate felurile de primejdii, Cuvioase Patapie. De toată cursă vrăjmașului și de năvăliri și de primejdii și nevoi, sfinte Patapie, păzește-ne fără de vătămare cu mijlocirea ta, cerând iertare de greșale pentru toți de la Hristos Dumnezeu.

Slavă Celui ce S-a proslăvit prin ține, slavă Celui ce ți-a dat ție putere, slavă Celui ce ne-a luminat pe noi prin nevoință ta. Amin”. 

Cine a fost Sfântul Patapie

S-a născut în cetatea Teba de pe malul Nilului, în Egipt, din părinţi evlavioşi.

"Venind în vârstă desăvârşită, a trecut cu vederea deşertăciunea lumii acesteia şi, lăsând casa, părinţii şi prietenii, s-a făcut monah". (Vieţile Sfinţilor)

Alegând viaţa pustnicească, Sfântul Patapie s-a retras în ţinuturile deşertice ale Egiptului.

S-a făcut vestit şi pentru înţelepciunea sa, fiind căutat şi lăudat de oameni, motiv pentru care a părăsit pustia şi a plecat la Constantinopol.

"Aici, făcându-şi o colibă aproape de Vlaherna, lângă zidul cetăţii, s-a închis într-însa şi se odihnea acolo, ca în pustie, neştiut de nimeni, afară numai de singurul Dumnezeu, Care ştie pe cei ce sunt ai Săi, vorbind cu El prin neîncetată rugăciune". (Vieţile Sfinţilor)

"Dar precum nu poate cetatea a se ascunde, stând pe vârful muntelui, aşa şi omul cel cu fapte bune, care a venit într-o desăvârşită sfinţenie. Pentru că Dumnezeu preamăreşte pe cei ce-L preamăresc pe El şi descoperă pe cei ce s-au umplut de darul Său şi pentru folosul altora". (Vieţile Sfinţilor)

Deci şi acest desăvârşit întru sfinţenie, Sfântul Cuvios Patapie, care era înzestrat cu mari haruri, tămăduind prin rugăciune pe cei aflaţi în suferinţe, a fost descoperit celor bolnavi.

Sfântul Patapie, ajungând la adânci bătrâneţi, s-a săvârşit în pace, încredinţând Domnului duhul său, relatează Agerpres. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel