Sfântul Alexandru, sărbătorit pe 30 august 2023. Cele mai frumoase mesaje și urări pentru cei dragi

Data publicării:
Sursa foto: Sfântul Alexandru, captură YouTube/ calea spre mântuire
Descriere foto: Sursa foto: Sfântul Alexandru, captură YouTube/ calea spre mântuire

Sfântul Alexandru este sărbătorit de toți creștinii pe data de 30 august 2023.

 Sfântul Ierarh Alexandru a fost patriarh al Constantinopolului în timpul Sfântului Împărat Constantin cel Mare (306-337).

A dus o luptă susţinută cu partizanii ereziei ariene, profesată la început de Arie, preot în Alexandria, care susţinea că fiinţa lui Dumnezeu este unică şi incomunicabilă şi că Fiul nu are o natură identică cu Tatăl. Separând firea Tatălui de cea a Fiului, erezia ariană admitea inferioritatea Fiului. Deşi a fost apărat de Eusebiu, episcop de Nicomidia, Arie a fost vehement criticat de episcopii Alexandru al Constantinopolului şi de Atanasie al Alexandriei.

Sfântul Alexandru a participat la Sinodul I ecumenic, care, formulând răspunsul ortodox împotriva ereziei ariene sub diverse expresii: "Care din Tatăl S-a născut mai înainte de toţi vecii", "născut, iar nu făcut", "cel ce este de o fiinţă cu Tatăl", a stabilit că esenţa Fiului este identică cu a Tatălui, iar naşterea Sa din Tatăl este din veci, ceea ce înseamnă că Tatăl n-a existat vreodată fără Fiul, notează Agerpres.

Mesaje și urări pentru cei care poartă numele Sfântului Alexandru

„Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea și spiritul creștin al acestei zile să te însoțească pretutindeni! Îți doresc o zi de Sf. Alexandru cât mai frumoasă, cu toți cei dragi alături!”

„Cu ocazia zilei Sfințișorului tău, iți doresc o oră de liniște, o zi senină, o săptămână de bucurii, o lună de împliniri, un an de prosperitate, un veac de sănătate, fericire și iubire! La mulți ani, Alexandru/a!”

„Cum Sfântul Alexandru este ocrotitorul omenirii, ție îți doresc să fii mereu alături de oamenii pe care îi iubești și să îi protejezi cu bunătatea ta. La Mulți Ani, prieten drag!”

„Fie ca sfântul care te protejează să-ți aducă noroc, fericire și împliniri. Să ai o zi minunată!”

„De ziua numelui tău, îți doresc tot binele din lume, noroc, fericire și sănătate și să ți se îndeplinească toate dorințele! La mulți ani, Alex!”

Cele mai frumoase urări pentru Sfântul Alexandru

„Sfântul căruia îi purtați numele să vă ocrotească în fiecare zi, să vă aducă liniște şi pace şi să nu lase ca speranța să se stingă din sufletul dumneavoastră! La mulți ani cu împliniri şi momente frumoase în viitor!”

„Fie ca Sfântul Alexandru să-ți călăuzească pașii spre fericire și împlinire în viață. La mulți ani cu sănătate!”

„Să ai parte de multe împliniri și să te bucuri de această zi frumoasă mereu! La mulți ani, de Sfântul Alexandru!”

„La mulți ani, Alexandru/ Alexandra! Multă sănătate, fericire şi tot binele din lume. Să ai parte numai de zile senine şi însorite!”

„E ziua ta de nume, hai să ne bucurăm din tot sufletul, mai mult ca niciodată! Zâmbește! Viața va fi frumoasă! La mulți ani, Alexandru!”

„La multi ani și fie ca Sfântul Alexandru să te călăuzească mereu spre fericire și noroc!”

„Azi, de Sfântul Alexandru, îți doresc tot ce e mai bun în viață! Iți doresc ca ziua de azi să îți aducă multe zâmbete frumoase de la oamenii din jurul tău și să poți împărtăși tot ce ai tu mai bun cu ei. Lumină în suflet și multă fericire!”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel