Serena Williams a fost desemnată „Fashion Icon”. Legendara jucătoare de tenis a atras toate privirile cu ținuta sa / Video

Data publicării:
Serena Williams/ Foto Instagram
Descriere foto: Serena Williams/ Foto Instagram

Legenda tenisului Serena Williams a fost desemnată un simbol al modei – „Fashion Icon” - de către Consiliul Creatorilor de Modă din America.  Organizația i-a acordat titlul lui Williams, luni seară, în cadrul unei ceremonii desfășurate la New York. 

„Am explorat moda și stilul ca o modalitate de a mă distinge”, a spus Williams publicului. „În multe feluri, pentru mine, terenurile de tenis au devenit podiumul meu de defilare”.

Williams este prima sportivă care câștigă acest premiu. Premiile anterioare includ nume ca Beyoncé, Zendaya și Rihanna.

De 23 de ori campioană de Grand Slam la simplu, Serena a defilat pe covorul roșu de la Muzeul American de Istorie Naturală, purtând o rochie de paiete neagră, concepută special pentru ea de președintele CFDA, Thom Browne.

În echivalentul industriei modei pentru noaptea Oscarurilor, Williams a primit premiul „Fashion Icon CFDA 2023”, care i-a fost înmânat de către nimeni alta decât Kim Kardashian.



Printre cei prezenți la ceremonie s-au numărat actrițele Anne Hathaway, Gwyneth Paltrow și Demi Moore și cântărețele Mary J Blige și Vanessa Hudgens.

În discursul său de acceptare a premiului, Williams a vorbit despre dragostea ei pentru modă și despre rolul acesteia pe terenul de tenis.

„Am conceput fuste din denim și am purtat tutu-uri și body-uri violet și mi-am pus mărgele în păr și mi-am făcut împletituri”, a spus ea. „A fost cu adevărat o perioadă de distracție pentru mine”.

Williams a studiat moda în timpul carierei sale de jucătoare de tenis, urmând o școală de modă între Grand Slamuri și, în 2018, și-a lansat linia de îmbrăcăminte S by Serena, relatează BBC News.

În 2019, Williams a spus revistei Essence că hainele ei „reprezintă femei de pretutindeni - mame, fiice și surori invincibile; femei de afaceri și antreprenoare puternice; persoane care sunt excluse de societate și persoane defavorizate; fetițe cu vise nebunești și femei de culoare curajoase”.

Williams, în vârstă de 42 de ani, și-a încheiat cariera profesională de 27 de ani în 2022, la New York, la US Open, deși a spus că „nu mă pensionez” și „șansele (de a reveni) sunt foarte mari”.

Într-un articol din revista Vogue, ea s-a referit la sfârșitul carierei sale drept „evoluție departe de tenis”.

La ceremonia de decernare a premiilor, Williams a mulțumit mai multor persoane, dar a păstrat ultima mulțumire pentru mama sa.

„Privind-o cum coase, a creat în mine această creativitate pe care o am și astăzi”, a spus Williams.




Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel