Semnificaţia zodiilor în Biblie

Data publicării:
Horoscop, sursa pixabay
Descriere foto: Horoscop, sursa pixabay

Dacă eşti nou în astrologie, te poate surprinde că arta previziunii astrologice, studierea trăsăturilor de personalitate bazate pe data nașterii și ora (adică horoscopul) a venit înainte de Biblie.

Cei trei magi menționați în descoperirea copilului Hristos sunt un punct de referință ușor pentru oamenii care sunt familiarizați atât cu astrologia, cât și cu Biblia.

Nu erau doar magi, ci privitori de stele care erau bine învăţaţi în astrologie și foloseau „steaua” ce prevestea nașterea lui Hristos pentru a-i găsi locația exactă.

În astrologie, fiecare semn zodiacal are constelația sa, o culoare specială și o plantă.

Au adus aur, pentru a simboliza puterea regatului, și este, de asemenea, culoarea zodiei Gemeni (reprezentând trecutul și viitorul).

Ei au adus tămâie, care simbolizează capul lui Dumnezeu. Și au adus, de asemenea, ulei, numit smirnă, ca daruri pentru copilul Hristos.

Oamenii care citesc Biblia ar putea începe să observe asemănări și să se întrebe dacă plasările planetei, aspectele din diagrama unei persoane, eclipsele și fazele lunare pot prezice cu adevărat viitorul.

Cum se leagă Biblia de ocultism? Este Dumnezeu legat de zodiac sau scriitorii au fost influențați de simbolismul horoscopului și l-au folosit ca metaforă în scripturi?

O scurtă istorie a astrologiei

Zodiacul a fost creat în jurul anului 1000 î.Hr. în perioada neobabiloniană.

În astrologie, fiecare semn zodiacal este asociat cu un anotimp din viață, iar aceste anotimpuri sunt urmate de plasarea stelelor în emisferă.

Fiecare horoscop (sau sferă de timp) împarte amplasarea constelațiilor în 12 secțiuni inegale.

În vremurile străvechi, oamenii credeau că Pământul este centrul universului.

Prin urmare, totul se învârtea în jurul Pământului, nu al Soarelui.

Știm acum că Pământul se mișcă în jurul Soarelui și Soarele este centrul sistemului nostru solar.

Deci, împărțim anotimpurile prin plasarea Soarelui.

Astrologia a devenit o călătorie sufletească

Mai târziu, astronomul grec Ptolemeu a raționalizat că zodiacul prezice calea pe care o vor avea viețile noastre.

Cu aceste cunoștințe a făcut 12 semne astrologice; Fecioară, Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești, Berbec, Taur, Gemeni, Rac și Leu. El a numit aceste predicții 'horoscop' care înseamnă „ora nașterii”.

Biblia face aluzie la astrologie în scripturi

Prima carte Biblică, scrisă de Moise, începe să informeze cititorii despre cum a început lumea și despre creatorul stelelor. De asemenea, descrie care este scopul lor. Interesant este că, din nou, sunt destinate să marcheze anotimpurile.

Biblia spune că stelele și anotimpurile pot fi folosite ca semne

Geneza 1:14

Și Dumnezeu a spus: Să fie lumini în întinderea cerurilor pentru a separa ziua de noapte. Și să fie semne și pentru anotimpuri, și pentru zile și ani (ESV)

Biblia spune că poţi afla despre Dumnezeu prin studierea stelelor

Isaia 40:26

Ridică-ți ochii și privește spre ceruri: Cine a creat toate acestea? Cel care scoate stelele una câte una şi le cheamă pe fiecare pe nume.

Datorită marii sale puteri, niciuna nu lipsește (NIV)

Există diferite moduri de a spune același lucru. Astrologia îi ajută pe oameni să-și studieze provocările vieții pentru a oferi îndrumări.

Biblia recomandă și căutarea răspunsurilor, dar în loc să spună „călătorie” sau „iluminare” folosește termenul „mântuire” de păcat (săvârșirea unei erori care te separă de a ști cine este Dumnezeu).

Biblia susține urmărirea anotimpurilor pentru a-ți găsi mântuirea personală sau, așa cum o numește astrologia, „scopul vieții tale”.

Biblia credea că Dumnezeu este responsabil pentru tot ce există în univers, inclusiv pentru stele. Crezi sau nu, aceste semne spun povestea Evangheliei, așa cum este scrisă în Biblie.

Dacă ai întrebat un astrolog creștin, mulți vor spune că horoscopul a fost menit să ne aducă la mântuire. Astrologia nu este o religie. Este un studiu al sinelui prin învățarea universului și a anotimpurilor astrologice.

 

Citește continuarea pe ASTROSENS



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Horoscop


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel