Semnele zodiacale egiptene antice și semnificațiile lor

Data publicării:
Sursa foto> unsplash, autor Mo Gabrail
Descriere foto: Sursa foto> unsplash, autor Mo Gabrail

Zodiacul egiptean conține 12 semne, la fel ca în astrologia occidentală, dar fiecare semn se aplică anumitor zile ale lunii.

Egiptenii își numeau semnele după zei și zeițe, cu excepția Nilului. Să aruncăm o privire asupra semnelor egiptene și a semnificațiilor lor; cu toate acestea, orice referire la semnele din astrologia occidentală este o simplă comparație și nu înseamnă că semnul egiptean coincide cu un anumit semn menționat.

Nil
1-7 ianuarie, 19-28 iunie, 1-7 septembrie și 18-2 noiembrie

Nilul a fost sângele Egiptului antic și singurul semn din zodiac care nu poartă numele unui zeu sau al unei zeițe. Calitățile asociate cu acest semn includ logica și simțul practic și sunt în general persoane pașnice, oarecum asemănătoare cu semnul Balanței. De obicei, au un puternic simț al observației și sunt uneori intuitivi. Deși pot fi pasionali și influențați de pasiunile lor, au totuși tendința de a acționa cu înțelepciune.

Amon-Ra
8-21 ianuarie și 1-11 februarie

Acesta este unul dintre cele mai puternice simboluri egiptene, conform astrologiei egiptene antice, deoarece Amon-Ra era regele zeilor. Cei născuți sub acest semn sunt de obicei încrezători, politicoși și optimiști, oarecum ca un Leu. Sunt lideri puternici și pozitivi, care iau de obicei decizii informate și inteligente.


Mut
22-31 ianuarie și 8-22 septembrie

Aceasta este divinitatea feminină care era considerată Mama Lumii și era responsabilă de protejarea omenirii, similar cu Racul, care este uneori numit "Mama Lumii" în astrologia occidentală. Dacă te-ai născut sub acest semn, erai considerat compătimitor, sensibil, loial, generos și afectuos cu ceilalți. Au tendința de a fi părinți protectori și iubitori, precum și extrem de orientați spre obiective.

Geb
12-29 februarie și 20-31 august

Geb era considerat zeul egiptean al Pământului, al cărui râs se credea că provoacă cutremure. Cei născuți sub acest semn sunt sensibili, credincioși și deschiși. Uneori pot părea prea emotivi, precum semnele de apă occidentale, dar această calitate a lui Geb îi atrage pe ceilalți către ei. Sunt cunoscuți pentru persistența și capacitatea lor de a se ține de lucruri.

Osiris
1-10 martie și 27 noiembrie - 18 decembrie

Osiris este numit după zeul Lumii de Jos și al învierii. În astrologia occidentală, acesta este rolul lui Pluto sau al Scorpionului. Cei născuți sub acest semn sunt lideri puternici și sunt întotdeauna serioși în ceea ce spun, fie că sunt buni sau răi. Sunt inteligenți și independenți, dar vulnerabili. Aceste persoane sunt hotărâte și aproape întotdeauna își ating obiectivele dorite. Uneori pot părea agresivi sau egoiști.


Isis
11-31 martie, 18-29 octombrie și 19-31 decembrie

Aceasta este zeița egipteană a naturii și aceste persoane lucrează bine în echipă, oarecum ca și Capricornul în astrologia occidentală. Onestitatea și franchețea sunt tipice acestei persoane și, în general, au un bun simț al umorului. Au o înclinație romantică și le place să socializeze.

Thoth
1-19 aprilie și 8-17 noiembrie

Thoth este zeul învățăturii și al înțelepciunii, la fel ca Gemenii sau Săgetătorul în astrologia occidentală, iar ei iubesc să învețe și sunt adesea inventivi. Persoanele născute sub acest semn au darurile curajului, înțelepciunii, energiei și romantismului și încearcă în mod constant să își îmbunătățească soarta în viață.

Horus
20 aprilie - 17 mai și 12-19 august

Horus era zeul egiptean al cerului. Acești oameni sunt curajoși, optimiști și ambițioși, la fel ca Berbecul. Ca lideri, ei motivează, inspiră și au tendința de a se înțelege bine cu ceilalți. Sunt cunoscuți pentru abilitățile lor de muncă și sunt harnici.

Anubis
8-27 mai și 29 iunie-13 iulie

Anubis era considerat zeul mumificării și gardianul Lumii de Jos. Au o personalitate introvertită, precum unele Fecioare sau Vărsători. Sunt încrezători, creativi și foarte curioși și, deși sunt introvertiți, sunt de obicei încrezători.


Seth
28 mai - 18 iunie și 28 septembrie - 2 octombrie

Seth este zeul haosului și al violenței, iar cei născuți sub acest semn sunt îndrăzneți și adesea perfecționiști. Le place să fie în centrul atenției, la fel ca și Leii, sunt îndrăzneți și le place perfecțiunea. Ei excelează la comunicare și trăiesc pentru provocări.

Bastet
14-28 iulie, 23-27 septembrie și 3-17 octombrie

Bastet este considerată femeie și este zeița pisicilor, a plăcerii și a fertilității. Aceste persoane caută echilibrul și evită conflictele și se bazează pe abilitățile lor intuitive ca și Peștii. Sunt sensibili prin natura lor și parteneri loiali și devotați.

Sekhmet
29 iulie - 11 august și 30 octombrie - 7 noiembrie

Sekhmet era zeița războiului în mitologia egipteană. Ca și Gemenii, aceste persoane pot avea mai multe laturi ale personalității lor. Pe de o parte, sunt disciplinați. Iar pe de altă parte, sunt dezinvolți și le place libertatea. Au un puternic simț al dreptății și sunt uneori perfecționiști.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Horoscop


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel