Semne pentru a identifica un loc de muncă toxic încă din prima zi de muncă

Data publicării:
Sursă foto: Unsplash, autor Magnet.me
Descriere foto: Sursă foto: Unsplash, autor Magnet.me

Lucrul într-un mediu stresant este un lucru pe care niciun angajat nu și-l dorește vreodată. Un loc de muncă ar trebui să fie motivant, încurajator și suficient de calm pentru ca angajații să lucreze fără a simți o presiune constantă pentru a performa eficient. În timp ce aceasta din urmă este o parte integrantă a oricărui loc de muncă, lucrul sub critică, sub presiune extremă nu este niciodată recomandabil. Și astfel, ar trebui să fiți mereu atenți la semnele care sugerează că locul de muncă este foarte toxic, astfel încât să puteți lua măsurile necesare pentru a-l combate. Iată câteva semne pe care le puteți observa chiar din prima zi la noul loc de muncă.

Nu ești inclus în nimic

În prima zi, noii dvs. colegi și managerul ar trebui să facă efortul de a vă face să vă simțiți binevenit și de a vă include în noile activități profesionale. Nu ar trebui să vă simțiți singur în prima zi, iar dacă la locul de muncă nu pare să vă pese de noul angajat în prima zi, atunci există o problemă la locul de muncă.

Există o mulțime de comportament nepoliticos

Dacă observați că există o mulțime de comportamente de denigrare și nepoliticoase care circulă între colegi prin e-mailuri, chat-uri și chiar și atunci când vorbesc, atunci este un semn că șeful dvs. nu face nimic pentru a opri astfel de comportamente la locul de muncă.

Bârfele circulă foarte mult

Atunci când bârfele circulă la locul de muncă, nu este un semn bun. Oamenii nu ar trebui să se bage în treburile private ale altora la locul de muncă. Este posibil ca mulți să nu se simtă confortabil cu un astfel de comportament. A permite bârfele și zvonurile să circule nu este cu siguranță un lucru bun.

Locul de muncă este diferit

Un loc de muncă poate fi toxic și atunci când postul pentru care ați aplicat arată complet diferit după procesul de integrare. Dacă vi se dau sarcini diferite, complet diferite de cele așteptate, atunci este un semn că locul de muncă nu este organizat. Fiți atenți la orice alte schimbări legate de programul de lucru, salariu, flexibilitatea muncii etc.

Înspăimântat de ziua următoare

Dacă vă terminați munca în prima zi, temându-vă de ceea ce va urma, atunci cu siguranță această muncă nu este calmă sau relaxantă. Dacă instinctul vă spune că acest loc de muncă pare să aibă astfel de trăsături toxice, atunci este recomandabil să fiți direct cu așteptările și nevoile dumneavoastră de la locul de muncă încă din prima zi, potrivit timesofindia.com



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel