Semne ale infecției cu varianta OMICRON care se găsesc pe piele. Ce spun experții

Data actualizării: | Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pexels, autor Kristina Nor
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pexels, autor Kristina Nor

Dintre numeroasele simptome ale infecției cu varianta Omicron care se observă în corpul uman, există câteva care pot fi observate la nivelul pielii, au descoperit cercetătorii.

COVID-19 este o infecție a tractului respirator, dar după ce invadează corpul uman declanșează o serie de complicații, iar după ce se sustrage din organism lasă o urmă a atacului său care rămâne în organism timp de luni de zile.

Cea mai recentă variantă a coronavirusului, care este responsabilă de majoritatea infecțiilor la nivel global, este varianta Omicron. Această variantă super răspânditoare a coronavirusului nu numai că este responsabilă de transmiterea rapidă, dar este, de asemenea, cunoscută pentru faptul că supune organismul la o serie de complicații chiar și după ce și-a încheiat cursul de infectare.

 

Degetele de la picioare

În acest caz, degetele de la picioare pot apărea roșii sau purpurii, asemănător cu o inflamație. De asemenea, degetele de la picioare pot avea mâncărimi. Apariția sa a fost predominantă în timpul infecției cu coronavirus cauzate de prima variantă, varianta Alpha.

"Mulți oameni nu simt nimic și își dau seama că au degetele de la picioare COVID doar atunci când văd decolorarea și umflarea picioarelor (sau a mâinilor). Pe lângă umflături și decolorare,  poate provoca, de asemenea, bășici, mâncărimi sau durere. Unele persoane dezvoltă umflături dureroase în relief sau zone de piele aspră. Alții pot observa o cantitate mică de puroi sub piele. Uneori, persoanele care au degetele de la picioare COVID au și alte simptome de COVID-19", precizează Asociația Academiei Americane de Dermatologie.

 

Buze crăpate

Multe simptome ale infecției cu COVID se suprapun cu cele ale răcelii obișnuite, iar buzele crăpate este unul dintre ele. Dacă aveți buzele crăpate sau buzele dureroase, se poate spune că este posibil să fi avut COVID în trecut sau că treceți prin starea post-COVID.

 

Piele uscată

Deși există mai multe complicații medicale care usucă pielea, asocierea COVID cu uscăciunea pielii a fost observată la mulți pacienți, au declarat experții. De obicei, pielea devine mai uscată și are mâncărimi. Aceasta poate apărea în timpul infecției sau poate persista pe piele luni de zile după infecție.

 

Urticarie, erupție cutanată

 

Acest lucru este, de obicei, un eveniment obișnuit atunci când organismul este expus la oricare dintre alergenii săi. Dermatologii au spus că pacienții cu COVID-19 dezvoltă o erupție cutanată care arată ca o urticarie. Dacă observați astfel de erupții pe piele, fără a fi expus la vreun alergen, se poate spune că ați fost deja expus la coronavirus, potrivit timesofindia.comGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel