Semne ale abuzului verbal în cuplu. Lidia Fecioru: "Unii jignesc râzând"

Lidia Fecioru, captură video Antena 3
Descriere foto: Lidia Fecioru, captură video Antena 3

Lidia Fecioru a dezvăluit care sunt semnele abuzului verbal în cuplu. 

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a dezvăluit,  în emisiunea „Adevăruri ascunse” de la Antena 3, cum ne dăm seama că suntem abuzați verbal în relația de cuplu. 

Semne ale abuzului verbal în cuplu

"Se spune că dragostea este oarbă, însă este chiar atât de oarbă încât să nu vezi că ești jignit? Sunt niște probleme care se strâng ușor, ușor. Unii jignesc zâmbind, râzând, dar așa, glumind, îți dai seama ce are acel om în cap", a spus Lidia Fecioru, la Antena 3 CNN.

Manipularea și amenințările

Manipularea și amenințările se numără printre semnalele care ar trebui să ne indice faptul că suntem abuzați verbal în relația de cuplu. De foarte multe ori, anumiți parteneri recurg la șantajul emoțional pentru a obține ceea ce vor, folosind expresii precum: "Dacă mă iubești cu adevărat, dovedește-mi" sau "Dacă mi se întâmplă ceva, o să mă ai pe conștiință".

Partenerul care aruncă vina pe celălalt

Indiferent de situație, anumiți parteneri tind să arunce vina pe celălalt, fiind mereu nemulțumiți de rezultate, chiar și de cele pozitive. Astfel, în loc să-l încurajeze pe celălalt, folosesc expresia: "Se putea și mai bine". De asemenea, expresiile precum "tu m-ai făcut să spun" sau "tu ai scos ce este mai urât din mine" sunt tot un indicator al abuzului verbal în cuplu.

Comentariile răutăcioase

Cuvintele răutăcioase au o greutate mare în relația de cuplu, mai ales cele care sunt folosite în scopul de a-l demoraliza pe celălalt, precum: "Noroc că te-am luat de nevastă/ soț, că nu te lua nimeni" sau "Fără mine ești nimic".

"Este la fel ca în cazul unui pui de pasăre care are aripi și încearcă să zboare, dar tu îl prinzi și îi smulgi penele", spune Lidia Fecioru.

Adresări jignitoare

Dacă partenerul de viață se adresează adesea într-un mod jignitor în timpul discuțiilor, atunci este o formă clară de abuz, fiind cazul expresiilor de tipul: "Acesta este motivul pentru care toată lumea crede că nu ești capabil/ă de nimic". Este un moment în care partenerul vrea să sugereze faptul că nu este părerea lui, ci a celorlalți, continuând să spună că "a fost făcut de rușine", motiv pentru care este dezamăgit de celălalt.

De ce înșală femeile și bărbații

"Bărbații dacă înșală, nu înseamnă că se și mută cu acea persoană, ci mai degrabă este o chestie pe moment. Bărbatul are trei cauze principale pentru care recurge la acest gest și anume: nemulțumirea sexuală, un accident din cauza alcoolului sau supărarea pe partener și dorința de răzbunare. Însă, principalul motiv pentru care înșală este nemulțumirea sexuală, iar al doilea motiv este pentru că nu își mai simte masculinitatea.

Pe de altă parte, femeia nu înșală decât cu un bărbat căruia îi place, către care are unele sentimente. După întâmplare, bărbatul se întoarce la soția sa ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, în schimb femeia rămâne într-un fel în relația aceea și o irită inclusiv prezența soțului alături", a spus Lidia  în emisiunea „Adevăruri ascunse” de la Antena 3. 

Citește și: Lidia Fecioru, leacul cu vin pentru răceala urinară: "Se ia doar seara, timp de trei zile"Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 10 sep 2023, 11:18 | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience