Selly, discurs în Parlamentul European, despre problemele tinerilor romani: „Să se depășească cutumele școlare tradiționale”

Sursă foto: Youtube/ Selly
Descriere foto: Sursă foto: Youtube/ Selly

Vloggerul român Selly a susținut un discurs în Parlamentul European despre sănătatea mintală a tinerilor, dar și despre importanța educației.

Selly a captat atenția publicului în începutul lunii iulie, atunci când a ținut o cuvântare despre educație și importanța sănătății mentale în rândul tinerilor din România. Într-o inițiativă remarcabilă, vloggerul a luat cuvântul în Parlamentul European pentru a susține mai multe cauze, printre care și accesul la terapie pentru tineri.

Discursul său s-a viralizat rapid pe rețelele de socializare, în special pe TikTok, unde Selly are o comunitate numeroasă de urmăritori. Cu toate că recunoaște că nu este un expert în domeniul sănătății mentale, vedeta este dedicată în permanență sprijinirii bunăstării noii generații.

Faptul că Selly a ales să își folosească platforma și influența pentru a aduce în prim-plan subiecte importante precum educația și sănătatea mentală demonstrează interesul și dorința de a contribui la schimbarea în bine a societății. Prin implicarea sa activă, el își încurajează comunitatea să aibă grijă de sănătatea lor mintală și să caute sprijin atunci când este nevoie.

Cu toate că nu este expert în domeniu, Selly oferă o perspectivă autentică și încurajează tinerii să își exprime gândurile și sentimentele, să caute informații și să ceară ajutor atunci când simt că au nevoie. Eforturile sale de a promova sănătatea mentală și accesul la terapie sunt demne de apreciat, potrivit fanilor săi, iar discursul său în Parlamentul European ar reprezenta un pas în direcția unei societăți preocupate de sănătatea mintală a tinerilor.

Așteptările profesorilor pun presiune pe elevi

Social media a devenit parte integrantă a rutinei noastre zilnice, influențându-ne aspirațiile și perspectiva asupra lumii. Fiind creator de conținut, Andrei Șelaru, zis și Selly, a dorit să atragă atenția asupra colerării dintre social media și starea psihică a tinerilor care se află în rândul elevilor și nu numai. El pune accentul pe presiunea resimțită a acestora din partea profesorilor care, spune influencerul, au așteptări conformiste.

„Trebuie să admitem că social media a devenit parte integrală din rutina noastră zilnică, modelând semnificativ aspirațiile noastre și modul în care percepem lumea din jur. În calitate de creator de conținut, am experimentat pe propria piele puterea social media și influența pe care o are asupra a milioane de tineri. Elevii sunt adesea sub o presiune imensă de a se ridica la așteptările impuse de profesori. Accentul pus pe performanța școlară și pe conformism poate duce la un nivel ridicat de stres, anxietate și o explorare limitată a căilor alternative, iar acest lucru duce la un număr tot mai mic de tineri care își descoperă pasiunile. ” a spus tânărul.

Dezvoltarea gândirii critice și a creativității

De asemenea, tânărul a mai subliniat că tinerii au nevoie de o schimbare a sistemului rigid care a existat până acum în România. Gândirea critică, dinamisul și creativitatea ar trebui să fie aptitudini mai mult promovate la finalul zilei.

„Este esențial să se depășească cutumele școlare tradiționale și să încorporeze ateliere de lucru, consiliere vocațională și programe altenative de învățare. Cu cât îți găsești mai repede pasiunea, drumul tău în viață, cu atât sunt mai mici șansele de a dezvolta astfel de probleme și nu doar atât, cred că vei trăi o viață fericită. Astfel, dacă începi de la o vârstă foarte fragedă și îți găsesti pasiunea sau descoperi ce îți place să faci în viitor, lucrurile pot ieși foarte bine. De asemenea, cred că trebuie să ne axăm pe dezvoltarea gândirii critice, a creativității și a inteligenței emoționale mai mult în sistemul nostru de învățământ și de asemenea, pe experiențe practice, care pregătesc tinerii pentru provocările lumii moderne. Pentru a rezolva acest lucru e nevoie urgentă de un mediu educațional care acordă prioritate fericirii individuale și dezvoltării personale“, a mai spus Selly, în discursul său din Parlamentul European.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Dată: 04 iul 2023, 22:20 | Categorie: Showbiz


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience