Secretul lui Stelios, MARATONISTUL de 90 de ani, care s-a apucat de alergat când era aproape de pensie/ VIDEO

Foto: Athens Marathon, Facebook
Descriere foto: Foto: Athens Marathon, Facebook

La peste 90 de ani, dar cu ”picioarele ușoare ca aripile”, Stelios Prassas este cel mai în vârstă atlet care a terminat un maraton, în ultima perioadă.

Fotbalist profesionist în tinerețe, Stelios avea 59 de ani când s-a apucat de alergat, la o vârstă la care alții se pregătesc de pensionare. Un vecin de-al său, alergător profesionist, l-a încurajat să alerge cu el și, de atunci, Stelios Prassas nu s-a mai oprit din a participa la competiții de alergare.

A alergat mai multe maratoane în Grecia și în alte 20 de țări.

Stelios a alergat ultimii metri împreună cu familia sa.

Nepoții săi îl așteptau pe stadionul din Atena și au aplaudat atunci când cel mai în vârstă participant al maratonului de la Atena a trecut linia de finish.

"Am fost foarte fericit. De îndată ce am alergat primii kilometri, oamenii m-au aplaudat și m-am bucurat. Aplauzele și încurajările sunt singurele lucruri care ne dau  bucurie și vitalitate pentru a putea alerga și termina cursa”, a declarat Prassas, citat de Keeptalkinggreece.

 

Citește continuarea pe Radio DCNEWSGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 16 noi 2021, 19:00 | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience