Secretul longevității trupei VUNK. Cornel Ilie: „Aspectele astea, care ar trebui să fie întâlnite la toți artiștii...” / EXCLUSIV

Data publicării:
EXCLUSIV

Cornel Ilie a vorbit, într-un interviu în exclusivitate pentru Spectacola, despre succesul din spatele pieselor trupei VUNK.

 

 

Cornel Ilie este un cântăreț, dar și compozitor foarte de succes din țara noastră. Acesta este și solistul trupei VUNK de ani de zile și, în ciuda tuturor noilor trenduri muzicale apărute sau a noilor soliști care își fac debutul în cariera muzicală, formația se menține în continuare în preferințele publicului. Despre secretul longevității am discutat cu Cornel Ilie, care, în exclusivitate pentru Spectacola, ne-a dezvăluit cum fac față tuturor noilor provocări ce apar în această industrie. De asemenea, solistul VUNK ne-a vorbit și despre „Vernisaj”, concertul care va avea loc în luna decembrie și care are o însemnătate aparte pentru toată trupa. 

 


SPECTACOLA: Trupa Vunk are în prezent atât de multe hituri și așa de mulți ani de activitate în spate și, cu toate acestea, reușiți în continuare să surprindeți publicul. Care crezi că este secretul longevității?

Cornel Ilie: Cred ca este o sumă de factori care a făcut ca drumul poveștii noastre să fie atât de lung și să pară pentru noi că este abia jumătatea lui. Cel mai important este că suntem prieteni foarte buni, înainte de a fi membrii unei trupe. Iar alt aspect extrem de important, unul care poate că este decisiv în constanţa noastră pe piața muzicală românească, este ca noi am început să cântăm fără a face o miză din a deveni cunoscuți sau de a câștiga bani din asta. Nu exista nicio speranță, pe vremea când ne-am făcut noi trupă, să putem fi auziți de un public anume, de a fi difuzați pe vreun post de radio sau tv. Am început să cântăm pentru că asta ne bucura enorm, pentru că asta ne făcea să ne simțim cei mai puternici oameni din lume. Și asta simțim și acum, când ne suim pe scenă, bucurie, putere colosală și o formă de copilărie neîntâlnită în nicio altă activitate a noastră.


SPECTACOLA: Știu că te implici foarte mult în piesele pe care le interpretați, atât cu privire la versuri, cât și la linia melodică. Cât de multe ore, zile stau în spatele unui hit?

Cornel Ilie: Scriu toate versurile și muzica trupei noastre, mă implic cu tot sufletul și cu toate gândurile, amintirile și visurile mele atunci când scriu. Nu am crezut niciodată în existenţa unei rețete de a scrie, unei forme cuantificabile de timp sau energie, ci doar în credinţa adevărului pe care vrei să îl transmiți. Emoția și nevoia care te împing să spui un cuvânt și încă unul și încă unul și încă o notă și încă una și tot așa, asta este ceea ce stă în spatele unui cântec. Cu cât adevărul este mai sincer spus, cu atât șansele ca acel cântec să devină hit cresc. Întotdeauna, versurile fac ca un cântec să devină un hit sau nu. În cuvinte este miza, mai mult decât în muzică.

 


SPECTACOLA: De unde se inspiră, în general, mesajul pieselor VUNK?

Cornel Ilie: Din emoție reală, din observarea unor situații trăite, de mine sau de cei cu care interacționez. Îmi place să cred că mesajele pieselor noastre ajung la oameni atunci când au nevoie de ele.

 
SPECTACOLA: Într-un domeniu în care apar constant noi soliști, noi trenduri, care crezi că sunt atuurile voastre pentru care publicul vă alege în continuare? Ce crezi că vă diferențiază de alți artiști?

Cornel Ilie: Cel mai mult cred că puterea cuvintelor din cântece ne ajută să ne facem mai puternic și mai tare auziți. Combinația de romantism, ironie, umor și speranță, întâlnite mai în toate textele noastre, cred că formează un mod original și particular de a vorbi oamenilor despre ceea ce simțim cu toții, dar ne este greu să spunem.


Muzica noastră este scrisă pentru a da speranţă oamenilor, pentru a-i face să nu se mai simtă singuri în nelinişte, temerile și chiar și bucuriile lor. Iar toate astea se simt în muzica noastră, suntem foarte sinceri și extrem de firești. Aspectele astea, care ar trebui să fie întâlnite la toți artiștii, au devenit de multe ori ceva excepțional la artiștii români. Pe lângă toate acestea avem un respect deosebit pentru ceea ce facem și, mai ales, pentru cei care ne ascultă. Toate acestea cred că ne pun pe un palier propriu.

 

 
SPECTACOLA: Cu ce artist v-ați mai dori să colaborați pe viitor?

Cornel Ilie: Nu avem o dorință anume faţă de un artist, ci apelăm la colaborări dacă o cer cântecele. Ajunși în momentul în care suntem siguri că un cântec ar fi mai convingător dacă ar fi cântat împreună cu un alt artist, abia atunci începem să căutăm cine s-ar potrivi cel mai bine.

 
SPECTACOLA: Povestește-ne puțin despre concertul “Vernisaj”, ce are loc pe 13 Decembrie. Știu că are o însemnătatea aparte pentru voi.

Cornel Ilie: Anul acesta sărbătorim 10 ani de la primul nostru spectacol la Sala Polivalentă, iar asta este o mare reușită pentru noi, mai ales că ultima oară când am fost pe această scenă a fost în toamna lui 2019. Ultimii doi ani ne-au ținut departe de a putea gândi, din nou, un concept de spectacol pe care să îl punem în scenă la un nivel atât de spectaculos, cum am făcut-o mereu la Polivalentă. 


Spectacolul din acest an cred că este suma tuturor mesajelor avute acolo și are o miză foarte clară: cei care vin să ne asculte în seara de 13 decembrie să plece cu bucuria de a se simți mai puternici, încurajați să-și asume tot ceea ce simt, de a fi siguri că este perfect în regulă că nu suntem mereu buni sau fericiţi. 


“Vernisaj” este despre a ne arăta sentimentele ca pe niște opere de arta.

 
SPECTACOLA: Apoi bănuiesc că urmează concertele de sărbători, musicalul Mamma Mia…

Cornel Ilie: Musicalul “Mamma Mia” este proiectul la care lucrez și repet în paralel cu repetițiile pentru “Vernisaj” și abia aștept să mă întâlnesc pe scenă cu muzica celor de la Abba, în rolul lui Sam Carmichael, unul dintre potențialii tați ai lui Sophie. Este un spectacol cu o muzică superbă, cu o punere în scenă excelentă și aș fi zis asta și dacă nu aș fi jucat în acest spectacol, pentru că îi admir foarte mult pe toți colegii mei artiști care joacă în acest musical și toată echipa care a lucrat la punerea lui în scenă, de la învățând atât de multe, începând cu 2018, anul premierii “Mamma Mia”, în România.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel