Se răcește vremea. Elena Mateescu, ANM: Cea mai capricioasă lună a primăverii. Temperaturi sub pragul de îngheț

Data publicării:
Sursa foto: freepik ,wayhomestudio
Descriere foto: Sursa foto: freepik ,wayhomestudio

Elena Mateescu, directorul general al ANM, a anunțat pentru DC NEWS cum va fi vremea în acest weekend, dar și săptămâna viitoare.

Dacă în acest sfârșit de săptămână vom avea parte de soare și vreme frumoasă, începând cu săptămâna viitoare vremea se va răci considerabil în mare parte, anunță Elena Mateescu, directorul general al ANM. Mai mult decât atât, în unele zone din țară temperaturile pot coborî sub pragul de îngheț.

"Dacă vorbim la acest sfârșit de săptămână de temperaturi care se vor apropia de 20-21 de grade, trebuie să luăm în considerare sfârșitul lunii martie care pare să aducă o vreme mai rece decât în mod obișnuit, cel puțin în zona montană înaltă, unde este posibil să vorbim despre ninsori la altitudini mai mari, acolo unde precipitațiile vor fi predominant sub formă de ninsoare, dar și în zonele mai joase din jumătatea nordică unde este posibil să vorbim despre precipitații mixte. Așadar, iată că jocul între perioadele mai calde și perioadele mai reci în funcție de contextul maselor de aer predominante încă rămâne de interes în cea mai capricioasă lună a primăverii, așa cum este luna martie" , a spus Elena Mateescu.

Elena Mateescu: O răcire semnificativă

"Pomicultorii au nevoie de alertele pe care le transmiteți ca să își ia măsuri. Am văzut că sunt sisteme de încălzire, aprind focul, iar fumul creează un micro climat în livadă. Acum pomii sunt în floare, dar dacă dă înghețul sau dacă avem chiar o perioadă mai dură, în ce interval îi puteți avertiza să își ia aceste măsuri?", a întrebat jurnalistul Val Vâlcu.

"Cu siguranță trebuie să urmărească prognozele meteorologice și agro-meteorologice zilnic (...). Putem să avansăm conform fluxului operațional alertele în funcție de creșterea gradului de intensitate a acestor fenomene.

Citește continuarea pe DC NEWS



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vremea


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel