Scrisoarea cu primele timbre ale oraşului Lübeck a fost vândută. Cât a costat obiectul istoric

Data publicării:
Free-Photos , pixabay
Descriere foto: Free-Photos , pixabay

Scrisoarea cu primele timbre ale oraşului Lübeck din 1859 a fost scoasă la licitaţie sâmbătă în oraşul Wiesbaden și o fost vândută pe o sumă exorbitantă.

O scrisoare timbrată din secolul al XIX-lea a fost vândută pentru suma de 430.000 de euro (510.000 de dolari) în Germania, informează dpa.

Scrisoarea cu primele timbre ale oraşului Lübeck din 1859 a fost scoasă la licitaţie sâmbătă în oraşul Wiesbaden.
Casa de licitaţii Heinrich Koehler, care susţine că este cea mai veche casă de licitaţii din Germania care oferă spre vânzare timbre, a declarat că oferta iniţială pentru scrisoare era de doar 80.000 de euro.

Un ofertant anonim a cumpărat scrisoarea istorică după ce părţi ale colecţiei de timbre aparţinând fostului director al grupului de supermarketuri Tengelmann, Erivan Haub, au fost scoase la licitaţie.

Potrivit casei de licitaţii, o aşa-numită scrisoare timbrată "Baden" de la 1856, estimată la 100.000 de euro, a fost vândută pentru suma de 320.000 euro. Scrisoarea a aparţinut cândva regelui Carol al II-lea al României, un pasionat filatelist. Când a plecat în exil în 1940 cu un tren special, acesta şi-a luat colecţia de timbre cu el.

"Chiar şi atunci când Carol al II-lea a trebuit să vândă o parte din colecţia sa pentru a-şi asigura mijloacele de trai, scrisoarea a rămas în posesia sa", a declarat casa de licitaţii. După moartea sa, scrisoarea a fost vândută la licitaţie în 1953, iar acum a fost achiziţionată tot de un cumpărător anonim.

Colecţia Haub a fost scoasă la licitaţie din vara anului 2019. Pentru vânzarea sa au fost planificate 30 de licitaţii în diferite ţări până în 2023, potrivit Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Social


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel