Scoaterea coșurilor de pe această parte a feței te poate ucide. Avertismentul medicilor dermatologi

Sursa foto: unsplash, autor Dario Luna Márquez
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Dario Luna Márquez

Când vine vorba de acnee, cu toții avem anumite puncte în care suntem mai predispuși să avem un coș. Cu toate astea, scoaterea coșurilor de pe o anumită parte a corpului te poate ucide. 

Ce este triunghiul morții sau triunghiul pericolului?

Triunghiul morții, numit și triunghiul de pericol, este o zonă specifică de pe față în care mulți profesioniști din domeniul medical vă avertizează să nu vă scoateți coșuri.

Zona include podul nasului și colțurile gurii.

Puteți găsi această zonă pe cont propriu doar făcând un triunghi cu cele două degete mari și arătătoare. Atingeți vârfurile degetelor mari împreună și vârfurile degetelor arătătoare împreună, apoi puneți degetele arătătoare deasupra nasului și degetele mari chiar sub buza superioară.

Aceasta este zona cunoscută sub numele de triunghiul morții sau triunghiul de pericol al feței, potrivit yourtango.com

De ce este periculos să faci un coș în această zonă a feței tale?

Este periculos să îți scoți un coș în triunghiul de pericol al feței - nu pentru că un coș în această zonă va lăsa un semn; de fapt, este mult mai periculos. Asta pentru că, dacă îți explodează un coș aici, acesta poate duce de fapt la o infecție în creier.


Așa este - apariția unui coș în această zonă te poate ucide la propriu. Este foarte puțin probabil, dar tehnic este posibil. Pentru că vasele de sânge din această zonă se drenează în spatele capului, dacă, în mod nevinovat, îți apare un coș în triunghiul de pericol și acesta se infectează, acest lucru poate duce la pierderea vederii, meningită, abces cerebral sau chiar la moarte.

Poți să-ți spargi toate coșurile pe care le vrei pe frunte sau să ataci acneea de pe bărbie cu un abandon nemilos, dar lasă triunghiul mortal în pace. Acest triunghi de pe fața ta este atât de predispus la moarte încât știința și medicina au fost nevoite să-i dea acest fel de nume care sună ridicol.


Spargerea unui coș în această zonă poate duce la tromboza septică a sinusului cavernos. Cu mult timp în urmă, această afecțiune era o condamnare la moarte, dar acum avem medicamente care ne ajută să o tratăm.

Cu toate acestea, tromboza septică a sinusurilor cavernoase poate duce, de asemenea, la alte afecțiuni mai grave, cum ar fi un abces cerebral, o infecție cerebrală, afectarea nervilor faciali, paralizia mușchilor oculari, meningită, pneumonie, embolie septică, o infecție stafilococică și chiar un accident vascular cerebral.

Cum să scoți un coș în siguranță

Este ridicol de tentant să vă spargeți coșurile în timpul unei epidemii de acnee. De fapt, mulți simt plăcere să privească cum alții își sparg coșurile. Majoritatea oamenilor pur și simplu nu pot rezista să nu spargă un coș suculent care este gata să iasă, chiar dacă se află în așa-numitul triunghi de pericol. Dar este important să vă antrenați în mod sigur în a sparge un coș dacă trebuie neapărat să încercați acest lucru.

Dacă ai un coș în zona periculoasă și trebuie să scapi de el, deși nu este recomandat, există o mulțime de modalități de a face acest lucru fără a-l sparge.

În primul rând, aplică o lavetă caldă pentru a deschide porii. Cremele care se usucă peste noapte sunt, de asemenea, o opțiune excelentă, împreună cu aburul pur și simplu pentru a ajuta porii să se deschidă fără a pune o forță periculoasă pe față.

Asigurați-vă întotdeauna că vă spălați pe mâini înainte de a le pune oriunde pe față, nu vă folosiți unghiile pentru a scoate un coș și practicați întotdeauna o bună îngrijire ulterioară dacă ați scos un coș. Asta înseamnă să păstrați zona curată, să puneți cremă antibacteriană pe ea și să nu o extirpați în exces. Este, de asemenea, o idee bună să preveniți formarea coșurilor în primul rând. Și dacă totul eșuează, mergeți la un dermatolog pentru ajutor.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 13 sep 2023, 18:08 | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience