Scaunul auto pentru copii, cum îi protejează și până la ce vârstă trebuie folosit. Alice Dona: ”Putem salva vieți fără intervenții spectaculoase”

Data actualizării: | Data publicării:

Alice Dona, fondatoarea Fundației ”Siguranță Auto Copii”, explică de ce sunt copiii vulnerabili atunci când se află în mașină.

Invitată în platoul emisiunii ”Alături de tine”, de la A7TV, realizată de Alina Ilioi Mureșan,  Alice Dona a vorbit despre importanța scaunului auto în protejarea copiilor.  

România se află pe locul întâi la mortalitate în rândul copiilor, iar această poziție în clasament ar trebui să reprezinte un semnal de alarmă. În alte țări europene, precum Norvegia și Suedia, nu sunt înregistrate decese în rândul copiilor pentru că cetățenii pun în aplicare metodele de prevenție și se adaptează la timpurile în care trăim. ”Putem salva vieți fără intervenții spectaculoase”, declară Alice Dona. 


Părinții trebuie să fie educați pentru a-i proteja pe copii, cu toate că mulți resping sistemele inovatoare propuse în acest sens și adoptă o mentalitate învechită în ceea ce privește pericolul real la care sunt supuși cei mici.


Alice Dona combate părerile vizând tragediile provocate de accidentele rutiere, declarând că  ”acum 20-30 de ani erau puține mașini pe străzi, mașinile nu erau performante și circulau cu o viteză mai mică, iar consumul de alcool și alte substanțe la volan nu era atât de frecvent cum este în prezent”, la care se adaugă faptul că nu erau transportați atât de mulți copii în mașini.


Până la ce vârstă trebuie să folosim scaunul auto


Scaunul auto se poate folosi inclusiv din prima zi de viață a copilului și până când acesta ajunge la o înălțime de 135 de cm.

 ”Recomandarea noastră este să se folosească înălțătoare până atunci când copilul ajunge la o înălțime de 150 de cm pentru că centura mașinii nu este concepută pentru o înălțime mai mică decât aceasta”.

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel