Scandal de proporții la mormântul lui Leo Iorga. Ce spune fiul regretatului artist: ”Niște fanatici... ”

Data publicării:
Leo Iorga, sursa facebook
Descriere foto: Leo Iorga, sursa facebook

Leo Iorga s-a stins din viață în urmă cu doi ani și a fost înmormântat în Cimitirul Bellu, pe Aleea Scriitorilor, lângă marele poet Mihai Eminescu, acolo unde acesta și-a dorit. Acum, un scandal de proporții s-a iscat la locul de veci al artistului, iar fiul său a făcut declarații șocante.

În urmă cu doi ani, Leo Iorga s-a stins din viață , după ce a fost răpus de o boală nemiloasă, cancer la plămâni. Regretatul artist și-a dorit să fie înmormântat în Cimitirul Bellu, pe Aleea Scriitorilor, lângă marele poet Mihai Eminescu. Acum, familia lui Leo Iorga se confruntă cu o mare problemă. Se pare că unii fanatici nu sunt de acord cu locul de veci ales de artist.

Într-un interviu, Leo Iorga a declarat ce se întâmplă aproape zilnic la mormântul tatălui său:

 

”Niște fanatici au făcut scandal că de ce tata, considerat de ei rocker satanist, ca de altfel toți rockerii, e îngropat lângă Mihai Eminescu. Tata și-a ales singur mormântul aici. Dar, acum să fim serioși, scriitorii erau ușa de biserică? Eu consider acest scandal o mare răutate din partea oamenilor.

La mormântul lui Mihai Eminescu este un adevărat pelerinaj, vine foarte multă lume, e plin de flori, dar și la tata se mai oprește cineva ca să aprindă o lumânare, și el a făcut cinste țării, a fost un mare artist, un adevărat patriot „, a declarat Edy Iorga, fiul lui Leo Iorga, pentru playtech.ro.

 

Ce gest a făcut Leo Iorga înainte să moară

 

Vestea morții lui Leo Iorga a căzut ca un trăsnet peste familia artistului, dar și peste cei care l-au cunoscut. La aproape doi ani de la moartea cântărețului, fiul acestuia a făcut o serie de dezvăluiri despre părintele său. Edy Iorga a mărturisit că tatăl său și-a ales somnul de veci înainte să moară. Totodată, băiatul a povestit, cu durere în suflet, că tatăl său nu a murit până nu s-a asigurat că mormântul său este gata.

„El și-a ales groapa, a vrut să vină cu mama la masa negocierilor, se întâmpla asta în anul morții lui. Numai că nu i-a plăcut groapa de pe Aleea Artiștilor, a spus că acolo este prea mare înghesuială, că sunt morminte chiar și pe alee, așa că a ales o groapă de pe Aleea Scriitorilor, lângă mormintele lui Mihai Eminescu, I.L. Caragiale și Mihail Sadoveanu.

A cumpărat acolo o parcelă, apoi s-a tot interesat de lucrări. Ca o coincidență stranie, tata n-a plecat, n-a murit, până când nu a fost sigur că locul de veci este terminat. A murit la două ore după ce a aflat că e gata cavoul”, a declarat Edy Iorga pentru Playtech.ro.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel