Scandal de proporții în TVR, după plecarea prezentatorului Radu Andrei Turdor: „Angajații sunt umiliți. E regim de teroare!”

Data publicării:
Sursa foto: Radu Andrei Tudor, instagram
Descriere foto: Sursa foto: Radu Andrei Tudor, instagram

Plecarea lui Radu Andrei Tudor, prezentatorul principalului jurnal de știri de la TVR, a declanșat un adevărat scandal. Au ieșit dezvăluiri șocante din cadrul instituției din care a făcut parte. 

Radu Andrei Tudor, supranumit The News Man, a decis să plece de la pupitrul știrilor TVR, după ce a acceptat oferta celor de la Kanal D. În urma deciziei sale, au apărut informații șocante, din cadrul trustului din care a făcut parte ani la rând. 

Scandal de proporții în TVR, după plecarea prezentatorului Radu Andrei Turdor

Câțiva angajați ai TVR au făcut declarații neașteptate despre situația actuală din această instituție. Sub protecția anonimatului, aceștia au recunoscut că angajații sunt umiliți și este un „regim de teroare”.

„Radu lucra în TVR din 2010. Aseară am văzut atâtea lacrimi în jurul său, atâția oameni care au venit în studioul unde prezenta jurnalul. Până acum a refuzat toate ofertele, și nu au fost puține în ultimii doi ani, dar se umpluse paharul destul de tare.

Radu nu este omul care să meargă la tv și să lucreze ca într-o fabrică de chibrituri. Un mediu în care ți se dă peste nas, nemotivat, un mediu în care valorile jurnalistice, argumentele profesionale pică în fața unor lucruri ce nu au legătură cu profesia noastră.

Au fost niște mici frecușuri, care l-au mâhnit…El e însă un tip decent, nu a avut conflicte directe, dar au fost o situații în care nu s-a mai simțit apreciat pentru dăruirea sa. Radu a făcut cam de toate în TVR. A fost omul care a plecat la 2 noaptea din casă să facă breking news despre atacurile din Marea Britanie.

Cu o săptămână înainte de Revelion, nu aveau om, iar el a acceptat să-i scoată din încurcătură. Nu i-au găsit înlocuitor la știri, astfel că a fost nevoit să se schimbe pentru jurnal, iar după să revină să mai filmeze încă vreo câteva ore bune ca să termine Revelionul.

Într-un final, a zis gata.. Chiar noi i-am spus că deși ne va lipsi, pentru el cel mai bine este să plece. Mulți l-am rugat să riposteze public, să facă și o postare despre ceea ce simte, dar a refuzat”, a povestit un angajat din TVR, în exclusivitate pentru CANCAN.

„E regim de teroare în TVR!”

La rându-i, un alt salariat al postului public de televiziune a declarat:

„E regim de teroare în TVR! Toti angajatii sunt umiliți. Regulamentele nu le permit să izbucnească în public. După Radu, vor mulți să plece. El nu vrea să spună prin ce a trecut aici, de și-a luat câmpii. Dar TVR fierbe.

Nemulțumirile s-au acumulat, nu mergem în direcția potrivită. Lucrurile se accelerează spre rău. Pentru noi, nu există motive doar din punct de vedere salarial, ci al performanțelor instituției la care lucrăm. Ne simțim foarte prost”.

Contactată de CANCAN.ro pentru a face o declarație cu privire la această situație, Monica Ghiurco, fost membru în Consiliul de Administrație al TVR a dat de înțeles că lucrurile nu sunt foarte roz, în cadrul instituției. 

„Regulamentele interne nu mă lasă să mă exprim public. Dar e foarte clar ce se întâmplă. Chiar îmi pare rău să văd că pierdem teren pe toate planurile”.

Ce spune Radu Andrei Tudor

 „Am simțit nevoia să fac o schimbare. TVR a fost o etapă extrem de importantă în viața mea, însă acum am vrut să las loc unei noi provocări.

Îmi doresc să rămân același jurnalist onest și echilibrat! Abia aștept să mă întorc pe TV. Se va întâmpla destul de repede. Noii mei angajatori m-au primit extraordinar, am simțit că va fi un loc unde voi face multe lucruri bune”.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel